DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Wat is metal stud

Wat is metal stud

Home » MAT Afbouw » Wat is een metal stud wand

Wat is een metal stud wand?

Metal stud wanden zijn gemaakt om ruimtes af te scheiden en worden toegepast in bestaande bouw en in nieuwbouw van woningen, fabrieken, kantoren, bioscopen en theaters. De wanden worden opgebouwd met behulp van stalen profielen, gipskartonplaten en eventueel toegevoegd isolatiemateriaal. Bij MAT Afbouw plaatsen we metal stud wanden snel en eenvoudig.

De toepassing van een metal stud wand

En metal stud systeem is ideaal als scheidingswand om van één ruimte, twee ruimtes te maken. Ook kunnen de wanden geplaatst worden als een voorzetwand om bijvoorbeeld een lelijke of scheve wand weg te werken. Daarnaast is het mogelijk om leidingen weg te werken achter een metal stud voorzetwand of de voorzetwand te gebruiken als verbetering van de isolatie.

Waar bestaan de wanden uit?

Metal stud wanden bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Metalstud profielen (een koudgevormd stalen profiel in de vorm van een U of C);
  • Thermisch isolatiemateriaal (alleen wanneer geluids- of warmte isolatie eisen van toepassing zijn);
  • (soms) Dampdichte folie;
  • Plaatmateriaal zoals een gipsplaat, OSB of fermacelplaat;
  • Een afwerklaag.

Metal stud wanden op maat

De profielen met een C- of U- profiel die door MAT Afbouw worden toegepast, worden vaak op maat geproduceerd. Hierdoor kan er altijd een metal stud wand van de juiste afmetingen geplaatst worden. Daarnaast is het door het lichte gewicht en de specifieke producteigenschappen van de stalen profielen en gipskartonplaten mogelijk om ronde vormen te realiseren.

Ontdek de mogelijkheden bij ons

MAT Afbouw is gespecialiseerd in het ontwikkelen en plaatsen van metal stud wanden en is dan ook de ideale partner op het gebied van metal stud wanden. Meer informatie over wat nou precies een metal stud wand is? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Neem direct contact op

Het beste van MAT Groep

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN