DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Wat is een klimaatplafond?

Wat is een klimaatplafond?

Home » MAT Comfort » Wat is een klimaatplafond

Indien u alles wilt weten over klimaatplafonds, geeft MAT Groep u graag meer informatie over wat een klimaatplafond is. Waarom kunnen wij alles vertellen over dit onderwerp? Alle activiteiten, van advies tot aan een optimaal werkend klimaatplafond, worden door MAT Comfort in eigen beheer uitgevoerd. Wij beschikken over een eigen productiefaciliteit in Zaltbommel waar hoogwaardige Comfortplafond® panelen (eigen merknaam) custom made worden geproduceerd.

WAT IS DE ROL VAN EEN KLIMAATPLAFOND BIJ KLIMAATBEERSING IN HUIS?

Een klimaatplafond is een bouwkundig naadloos gipsplafond, wat gemonteerd is op een metal-stud frame en zorgt voor een betere klimaatbeheersing in huis. De gipskartonplaten zijn voorzien van (kunststof) leidingen, waar warm of koud water doorheen stroomt. Het volledige plafondoppervlak fungeert als een onzichtbaar afgiftesysteem van stralingswarmte- en koeling. Een naadloos plafond is daarnaast ook gewoon mooi om te zien. Niet in de laatste plaats omdat radiatoren en airco’s niet aanwezig zijn. Dat maakt het klimaatsysteem ook nog eens ruimtewinnend.

STRALINGSWARMTE EN -KOELING

In de winter straalt het plafond behaaglijke warmte uit. In de zomer vult een klimaatplafond de ruimte met verfrissende gekoelde lucht. Stralingswarmte en -koeling zorgt voor een gelijkmatige temperatuur. Dat voelt uitermate prettig en bepaalt mede de mate van comfort die een mens ervaart. In een goed geconditioneerde ruimte is het aanzienlijk fijner werken, wonen en slapen. Het is aantoonbaar goed voor de productiviteit van mensen.

KLIMAATBEHEERSING IS COMFORTABEL EN GEZOND

Het managen van warmte in de winter en koelte in de zomer, in diverse ruimtes, heet “klimaatbeheersing”. Met een klimaatplafond gebeurt dat volledig geruisloos en tochtvrij. In vergelijking met airco kent een klimaatplafond vrijwel geen luchtcirculatie. Niet alleen is dat uiterst comfortabel, maar het is ook zeer gezond. Dit geldt met name voor mensen met een stofallergie.

BETROUWBAAR, LAGE ONDERHOUDSKOSTEN EN ENERGIEZUINIG

Wat een belangrijk kenmerk van een klimaatplafond is, is dat deze normaliter vele jaren lang betrouwbaar functioneert. Zonder mechanische onderdelen is het systeem in principe onderhoudsvrij en 100% bedrijfszeker. Dat vertaalt zich in jaarlijks zeer lage onderhoudskosten. Een klimaatplafond wordt gecombineerd met warmtepompen en/of opslag in de grond. Hierdoor ontstaat een energiezuinig systeem, gericht op de lange termijn.

GELUIDSABSORPTIE BIJ WONEN, SLAPEN EN WERKEN

Het klimaatplafond van MAT Comfort leent zich bij uitstek voor geluidsabsorptie en -isolatie. En dus voor spraakmakend goede akoestiek! Prettig geluid in de ruimtes en géén geluid dat daaruit “ontsnapt”. Dat betekent privacy, samen met het algehele gevoel van comfort tijdens wonen, slapen en werken.

WELKE VOORDELEN HEEFT DIT PLAFOND?

Hopelijk heeft u nu een beter beeld wat een klimaatplafond precies is. We zetten de klimaatplafond details nog één keer voor u op een rij:

  • Comfortabele stralingswarmte met een zeer hoog rendement
  • Koeling zonder geluid of tocht
  • Mogelijkheid tot goede akoestiek
  • Een uiterst fraai resultaat
  • Onderhoudsvrij
  • Duurzaam en een goede investering voor de lange termijn

MEER INFORMATIE

Neem direct contact op

Het beste van MAT Groep

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN