DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Zorgwoning Udenhout huiselijk en comfortabel met Comfortplafond®

Zorgwoning Udenhout huiselijk en comfortabel met Comfortplafond®

Op loopafstand van het centrum van het nabij Tilburg gelegen Udenhout is in een woonwijk een woonvoorziening gebouwd voor zeven jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Er wordt 24-uurs zorg geboden. “Liefdevolle zorg, die recht uit het hart wordt gegeven”, wordt er van dit ouderinitiatief met de naam “Stichting Samenthuis” gezegd.

De ouders wilden vooral een comfortabele woning, zowel in de zomer als in de winter. Het hele jaar door een prettig leefklimaat en dat probleemloos. Uiteraard met alle voorzieningen die horen bij goede zorg voor een bijzondere groep bewoners. Doelmatig, functioneel, duurzaam en vooral niet te vergeten: huiselijk. De geborgenheid van een plaats waar bewoners, ouders en medewerkers zich gewoon elke dag thuis kunnen voelen.

Akoestiek is comfort

Al snel was duidelijk dat de akoestiek in de woning een belangrijk aandeel zou moeten leveren in het gedefinieerde prettige binnenklimaat. Akoestiek is comfort. Projectleider Joep Jannink van De Twee Snoeken en de installatie adviseur van Huisman & Van Muijen, beiden uit ’s-Hertogenbosch, wisten van diverse voorgaande samen uitgevoerde projecten dat MAT Afbouw dit zou weten te realiseren.

Maar daar bleef het niet bij, zo legt Jannink uit: ‘Gaandeweg in het ontwerptraject kwam het aspect klimaat aan bod. Dat betekende dat akoestiek, verwarming en koeling als geheel in handen gegeven kon worden van MAT Comfort. ‘Vanuit onze ervaringen met MAT Comfort konden wij op dit project een klimaatplafond introduceren, dat voldoet aan alle wensen om hier met elkaar prettig te kunnen wonen en werken.’

Prikkelarme omgeving

Het grote voordeel van een Comfortplafond® klimaatplafond in de zomer is dat weldadige koelte geheel geruisloos en constant wordt gegenereerd. Dat past prima in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, waarbij een prikkelarme omgeving en stabiliteit een belangrijke factor in het dagelijkse leven zijn.

Het ontbreken van radiatoren bij de installatie van Comfortplafond® is veiliger voor bewoners. En natuurlijk is het esthetisch fraaier en is er een betere “benutting” van de ruimte.

Comfortplafond® in woon-zorgvoorziening

De vele voordelen van Comfortplafond®, ook als het gaat om lage onderhouds- en gebruikskosten en de zeer lange levensduur van het totale klimaatsysteem, komen prachtig samen in deze woon-zorgvoorziening. In Udenhout staat een functionele zorgwoning. Huiselijk en comfortabel, het hele jaar door! Het is een solide basis voor “liefdevolle zorg, die recht uit het hart wordt gegeven”.

Korte video Zorgwoning Udenhout

MAT Comfort maakte deze korte video over de Zorgwoning Udenhout. De Twee Snoeken leverde de op deze pagina gebruikte foto’s. De benodigde voorzieningen (programma van eisen) zijn geheel in overleg met de architect, adviseurs en Stichting Samenthuis tot stand gekomen. De zorgwoning is opgericht door Stichting SFO, die het project (ontwerp en realisatie) overgenomen heeft en hiermee Stichting Samenthuis (huurder) op dat onderdeel geheel ontzorgd.

Neem direct contact op

Het beste van MAT Comfort

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN