DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Koningsvrouwen van landlust

Koningsvrouwen van landlust

Koningsvrouwen van Landlust. Deze monumentale portiek-etageflats in Amsterdam zijn na een grote renovatie van energielabel G naar A gegaan door toepassing van een “tweede generatie doos-in-doos-renovatie” in combinatie met klimaatplafonds van Comfortplafond®.

Daarmee is het wonen voor de bewoners in de wijk Bos en Lommer weer aantrekkelijk gemaakt. De energielasten zijn flink gedaald en het algehele comfort is zeer sterk toegenomen voor de huurders van Wooncorporatie Eigen Haard.

De effectief te benutten ruimte in de woningen is vergroot door het ontbreken van radiatoren. Dat beperkt stof in huis en het maakt een fraaier interieur mogelijk. Het vergelijk met vloerverwarming viel uit in het voordeel van plafondverwarming, omdat de gewenste indeling met bankstellen, kasten en vloerkleden de effectiviteit van vloerverwarming sterk zou beperken. Daarnaast kan een vloersysteem niet actief koelen en Comfortplafond® kan dit wel.

LUCHTDICHT EN HOOGNIVEAU RENOVATIE

De hoogniveau renovatie, waarbij het aantal woningen werd teruggebracht van 244 naar 187, is vooral bijzonder door de keuze voor volledig damp- en luchtdicht bouwen. Het duurzame doos-in-doos principe, in combinatie met plafondverwarming en -koeling van Comfortplafond®, maakt dit goed mogelijk. Tijdens de bouw was er extra aandacht en toezicht op het bouwproces en de details die horen bij damp- en luchtdicht bouwen. Zo zijn bijvoorbeeld speciale damp- en luchtdichte inbouwdozen voor elektra en stopcontacten toegepast. Deze voldoen aan hoge brandveiligheidseisen.

DOOS-IN-DOOS SYSTEEM

Het project Koningsvrouwen van Landlust is op diverse plaatsen positief beschreven, bijvoorbeeld door Jos Lichtenberg. Hij wijst op de voordelen van renovatie en het doos-in-doos systeem in combinatie met Comfortplafond®. Via deze pagina kunnen een aantal PDF-documenten van artikelen en folders bekeken worden.

FOTO’S KONINGSVROUWEN VAN LANDLUST

Exterieur- en bouwfoto’s

PDF KONINGSVROUWEN VAN LANDLUST

Koningsvrouwen in Projecties

Koningsvrouwen in Plafond en Wand

Koningsvrouwen in folder Eigen Haard

Koningsvrouwen in huisorgaan Eigen Haard

Koningsvrouwen in uitgave Fermacell

Koningsvrouwen in Bouwwereld

Koningsvrouwen in Stedenbouw

KONINGSVROUWEN VAN LANDLUST OP ANDERE WEBSITES

Archivolt Architecten

Wooncorporatie Eigen Haard

Neem direct contact op

Het beste van MAT Comfort

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN