DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Klimaatbeheersing zorginstelling Pepinusbrug

Klimaatbeheersing zorginstelling Pepinusbrug

MAT Afbouw bracht 2.600 m² klimaatplafonds (Comfortplafond®) aan op het nieuwbouwproject van zorginstelling Pepinusbrug in Echt. Dit is bedoeld als klimaatbeheersing.

De naadloze akoestische klimaatplafonds behorende bij Lage Temperatuur Verwarming (LTV) en Lage Temperatuur Koeling (LTK) zijn verdeeld over 5 gebouwen en 70 woonruimten (van 24 ) en zorgen voor een uitgebalanceerde klimaatbeheersing.

GEEN RADIATOREN OF AIRCO

De cliënten op Terrein Pepinusbrug hebben intensieve of zeer intensieve zorg nodig. Hun handicap brengt met zich mee dat in de ruimten waarin zij verblijven geen radiatoren of airco wenselijk zijn.

De ruimte kan door het ontbreken van radiatoren en airco efficiënter ingedeeld worden. Geen airco voorkomt vervelende luchtstromen (tocht) en hinderlijk geluid. Omdat de hoeveelheid externe prikkels zo laag mogelijk gehouden moet worden, heeft het ontbreken van airco-geluid een gunstig effect op het welbevinden van de cliënten.

Comfortabel wonen is niet alleen een zaak van klimaatbeheersing via verwarming en koeling. Een aangenaam geluidsklimaat en een eenvoudig schoon te houden omgeving werken daar eveneens aan mee.

GELUIDDEMPING EN EENVOUDIG VUIL VERWIJDEREN DOOR BESCHERMENDE COATING

In een zorginstelling als Pepinusbrug ligt het geluidsniveau doorgaans hoger. Om dit te beperken heeft het klimaatplafond akoestische eigenschappen (NRC = 0,7) die zorgt voor de nodige geluiddemping.

Daarnaast wordt een transparante beschermende coating aangebracht om mogelijke bevuiling snel en eenvoudig te kunnen verwijderen.

MAT AFBOUW LEVERT COMFORTPLAFOND® VOOR KLIMAATBEHEERSING

Het systeem van Comfortplafond® maakt het bovenstaande mogelijk. Medewerkers van MAT Afbouw, met vele jaren ervaring in klimaatbeheersing en het aanbrengen van de klimaatplafonds van Comfortplafond®, zorgen voor een gegarandeerde kwaliteit van het totale systeem aan plafonds en techniek in deze zorginstelling.

VOORDELEN VAN COMFORTPLAFOND® VOOR ZORGINSTELLING PEPINUSBRUG

Waarom koos opdrachtgever Stichting Pergamijn voor Comfortplafond®?

  • Duurzaam systeem met flink lagere gebruikskosten dan traditionele verwarming en koeling.
  • Geen hinderlijke luchtstromen, constante temperaturen met een hoog “comfortgevoel”, zowel in de zomer als in de winter.
  • Lagere investeringskosten door toepassing van diffusiedichte slangen.
  • Het complete systeem van Comfortplafond® is duidelijk voordeliger dan het systeem dat door een andere leverancier op basis van het bestek werd aangeboden.
  • Eén ervaren en deskundige contractpartij in klimaatbeheersing via naadloze plafonds, verantwoordelijk voor alles wat er gebeurt tussen advies en gegarandeerde oplevering.
Neem direct contact op

Het beste van MAT Comfort

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN