DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Comfortplafond® in villa in Oisterwijk

Comfortplafond® in villa in Oisterwijk

Het inbouwen van “state of the art” in een modern opgezette nieuwbouwvilla in Oisterwijk was een van de eerste projecten van Comfortplafond®.

Het was direct al spraakmakend, omdat in die beginfase een akoestisch- en een klimaatplafond (warmte/koeling) met elkaar gecombineerd werden.

STRALINGSWARMTE OVER EEN GROOT OPPERVLAK
Architect Peter Sigmond zag op de vakbeurs Afbouw Expo het geïntegreerd verwarmings- en koelingssysteem van Comfortplafond®. Zijn aanvankelijke scepsis, op basis van “warme lucht stijgt toch?”, maakte plaats voor het besef welke grote voordelen stralingswarmte en -koeling over een groot oppervlak met zich meebrengen. Hij zag de kansen van een geruisloos systeem, zonder luchtstroming, waarbij de gelijkmatige afgifte voor gelijkmatige temperatuur een aangenamer gevoel geven.

LAGE TEMPERATUUR VERWARMING (LTV) GECOMBINEERD MET AARDWARMTE
Bijzonder op dit project is dat het Lage Temperatuur Verwarming (LTV) systeem aangesloten kon worden op de al eerder in het ontwerp opgenomen geothermische verwarmingsinstallatie, die gebruik maakt van aardwarmte.

Het gebruik van harde vloeren in de villa bleek een uitstekende kans te zijn om te laten zien en ervaren dat Comfortplafond®, gecombineerd met Coatacoustic, een fraai (naadloos) en zeer multifunctioneel (koelen, verwarmen en geluidsabsorberend) resultaat oplevert. Speelse vormgeving van het interieur en de toepassing van koven belemmerden het eindresultaat niet, maar het betekende wel dat er al direct een groot beroep gedaan werd op het vakmanschap van Comfortplafond®.

PDF ARTIKEL MEBEST
Bekijk voor meer bouwkundige en technische informatie het artikel over dit project in vakblad Mebest.

Villa in Oisterwijk; artikel in Mebest

Neem direct contact op

Het beste van MAT Comfort

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN