DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Comfort in VIP-room Feadship met akoestisch naadloos klimaatplafond

Comfort in VIP-room Feadship met akoestisch naadloos klimaatplafond

“Een akoestisch naadloos klimaatplafond van MAT Comfort werd ons aangeraden door BRI Groep, afdeling klimaattechniek. Dat was een uitstekend advies, zo blijkt nu ons nieuwe kantoor in Amsterdam klaar is. De hete zomerdagen van 2019 hebben we prima doorstaan. Het comfort in de VIP- en Boardroom, wat meer is dan alleen de temperatuur, is geweldig. En dat terwijl er veel glas in het gebouw zit.”

Aldus Peter van Mil, directeur en projectmanager van de nieuwste Feadship Royal Van Lent-vestiging. In de wereld van de superrijken is deze bouwer van uitermate luxe en grote jachten bekend en erkend als één van de beste in de superjacht-industrie.

Openingsceremonie Koningin Máxima

Niemand minder dan Hare Majesteit Koningin Máxima was dan ook uitgenodigd om op 16 mei 2019 de feestelijke openingshandeling van de werf te verrichten. Zij keek met bewondering naar waar een klein land groot in kan zijn. En dat al eeuwenlang.

MAT Comfort

Een superjacht is een topproduct waaraan uitermate hoge eisen worden gesteld. De mensen die daar dagelijks mee bezig zijn, vertalen die zeer hoge eisen naar producten die ze zelf nodig hebben. Voor de jachten zelf uiteraard, maar ook voor de entourage waarin gewerkt wordt en waar klanten van over heel de wereld naar toe komen.

Gevoel van kalmte

“Een klant komt regelmatig de voortgang van de bouw bekijken,’ legt van Mil uit. ‘Dan is het niet meer dan normaal dat wij ruimten beschikbaar hebben waarin men supercomfortabel terecht kan. En dat kan in de nieuwe VIP- en Boardroom. Zelf ervaren we dat comfort ook. De akoestiek is perfect en dat in een ruimte met veel harde materialen. Al zitten we met zes man te vergaderen, dan zorgt het gedempte geluid, de juiste temperatuur en luchtvochtigheid ervoor dat je je prettig blijft voelen. Ik noem het een “gevoel van kalmte”. Vóór de installatie dacht ik nog dat het moeilijk zou worden om een prettige akoestiek te krijgen in deze holle ruimte. Maar ik ben prettig verrast door het eindresultaat.”

Esthetisch verantwoord klimaatbeheer

Het naadloos plafond, stucwerk met een superfijne korrelstructuur, wordt door MAT Comfort in de markt gezet als “esthetisch verantwoord klimaatbeheer”. Dus niet alleen de werking moet top zijn, maar ook hoe het er uit ziet. Een luxe jachtenbouwer als Feadship moet daar wel gevoelig voor zijn. En dat blijkt ook zo te zijn. Peter van Mil: “Het grootste compliment dat ik kan maken is door te melden dat je helemaal niet merkt dat er een klimaatsysteem is. Je hoort het niet en ziet het niet; je merkt het alleen en daar gaat het om.”

MAT Comfort dankt Royal van Lent voor de opdracht en waardering rondom de installatie van een akoestisch naadloos klimaatplafond in hun vestiging van Feadship in Amsterdam.

Neem direct contact op

Het beste van MAT Comfort

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN