DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Comfort-experience bij Bernardus Golf Club Cromvoirt

Comfort-experience bij Bernardus Golf Club Cromvoirt

Op de heetste dag van 2019 bezoeken we de nog jonge Bernardus Golf Club in Cromvoirt. We willen speciaal op deze dag weten hoe een optimaal comfortabel binnenklimaat aanvoelt. Hoe beleef je het resultaat van wat MAT Comfort geadviseerd en gemaakt heeft? Wat ervaar je eigenlijk onder een Comfortplafond® akoestisch klimaatplafond? We gaan voor onze eigen “Bernardus experience”.

Restaurant Noble Bernardus Golf Club

Met de wetenschap hoe airco’s werken en aanvoelen, betreden we het chique (tweede) restaurant van Noble-chef Edwin Kats. Daar vinden we het akoestisch klimaatplafond van MAT Comfort. Noble Kitchen maakt deel uit van de prestigieuze golfclub, die vanaf september 2020 drie jaar te gast zal zijn van het KLM Open. Dat is het oudste golftoernooi van Europa. Het geeft prima aan op welk hoog niveau deze investering van zakenman Robert van der Wallen wordt neergezet.

Oase van rust en koelte

Dat hoge niveau – het niveau van Michelinsterren – ervaar je als je “Bernardus beleeft”. Zelfs zonder de 18 holes te lopen, want daarvoor is het vandaag echt te heet. We duiken het restaurant in. Al heel snel krijgen we het gevoel in een oase van rust en koelte beland te zijn. Heerlijk! Zo moet ultiem comfort bedoeld zijn. Dit hoort bij het echte relaxen na een drukke werkdag of sportieve prestaties op de green.

Aangename akoestiek is comfort

Het is niet alleen de weldadige koelte uit het plafond die zorgt voor een top comfort-experience. De complete entourage (zonder opvallende airco’s) van het restaurant werkt er aan mee. Het ontwerp van architect Pieter Laureys ziet er esthetisch zeer verantwoord uit. Met als opvallend middelpunt in het naadloze plafond de ei-vorm, voorzien van – uiteraard – Barnwood. Het naadloze akoestisch plafond, waarin de koeling en verwarming verwerkt zijn, doet de rest. Onopvallend en geruisloos. Aangename akoestiek is comfort. Het is nu eenmaal prettig vertoeven in een ruimte waar de geluidsbeleving optimaal is. Dat geeft rust en dat voelen we. We beleven het op en top!

Koeling is moeilijkste factor bij klimaatplafond

Marco Mooren, golfer en directeur van MAT Comfort, geniet zichtbaar van het eindresultaat. “Ik ben er trots op dat we dit soort comfort-beleving kunnen en mogen maken. Zo’n dag als vandaag helemaal, buiten is het nu boven de 35°C . Dit is de ultieme test voor Comfortplafond®. Bij een akoestisch naadloos klimaatplafond is namelijk de koeling van de ruimte de moeilijkste factor. Er komt meer bij kijken dan bij het verwarmen via een klimaatplafond. Het is gewoon complexer, bijvoorbeeld qua luchtvochtigheid en voorkoming van condens. Het vergt specifieke vakkennis. Hier laten we zien dat de in vele jaren opgedane ervaring zich uitbetaalt. Onze mensen hebben juist geadviseerd en opnieuw vakwerk geleverd. Zeker als je beseft dat de realisatie in een zeer korte periode plaats moest vinden, want het pand was al in gebruik. Ik ben zeer tevreden en de opdrachtgevers gelukkig ook.”

Hole-in-one geslagen

Maar een dergelijke topprestatie lever je niet alleen, weet ook Marco Mooren: “Je moet gewoon goed met elkaar samenwerken, op basis van respect voor de wensen én de expertise van alle betrokken partijen. Met elkaar eerlijk en open analyseren wat de situatie is en wat mogelijk is. Dan kom je samen tot iets moois. Zie hier het resultaat. De Bernardus Golf Club ging voor het hoogst bereikbare voor wat betreft klimaat en comfort in het Noble Kitchen-restaurant en wij hebben daarbij kunnen aansluiten. De combinatie MIBA Bouwmanagement, Bouwbedrijf Moonen, Van Dorp Installaties en MAT Comfort heeft met deze comfort-experience een hole-in-one geslagen!”

Neem direct contact op

Het beste van MAT Comfort

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN