DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

TNW TU-DELFT

TNW TU-DELFT

GYPROC WEBSITE: TNW TU-DELFT WINNAAR NATIONALE GYPROC TROPHY 2017 – PUBLIEKE GEBOUWEN (KLIK VOOR INFO)

TNW TU-Delft en MAT Afbouw. De mooiste foto’s van de in februari 2016 opgeleverde nieuwbouw van de faculteit Technische Natuurwetenschappen in Delft, zijn van het atrium. Met name het plafond is bezienswaardig. TNW TU-DELFT is in z’n geheel een toonbeeld van wat vakmensen in de bouw met elkaar tot stand kunnen brengen. MAT Afbouw is trots op het in het oog springende aandeel aan die bijzondere nieuwbouw.

Bouwcombinatie Hurks/Kuijpers gaf MAT Afbouw de opdracht voor een belangrijk deel van de binnenafbouw. Vanuit eerder succesvol afgeronde projecten wist de opdrachtgever dat MAT Afbouw in staat zou zijn om mee te gaan in de hoge eisen voor dit project. Ook het vakinhoudelijk advies van MAT Afbouw werd gewaardeerd. Speciaal voor dit project ontwikkelde oplossingen zijn overgenomen door de opdrachtgever.

GROTE PLOEG VAKMENSEN EN PREFAB
MAT Afbouw is een jaar actief geweest op de nieuwbouw van TNW TU-DELFT. Dat lijkt veel, maar niet in het licht van wat er allemaal gemaakt moest worden. Vaak was er een grote ploeg vakmensen aan het werk. Als er op dagen meer dan 55 mensen aan het werk zijn in de afbouw, dan wordt er heel veel werk verzet. Dat MAT Afbouw de flexibiliteit heeft om een ploeg van dergelijke omvang en kwaliteit op de been te brengen was overigens één van de redenen om deze klus aan ons te gunnen. Een ander belangrijke toegevoegde waarde was de mogelijkheid van MAT Afbouw om heel veel prefab te leveren. Dat is gunstig voor de bouwsnelheid.

MAT Afbouw realiseerde op het project TNW TU-DELFT onder andere het volgende:

ATRIUM TNW TU-DELFT EN MAT AFBOUW
Het plafond met 84 lichtinhammen van 3,60 x 1,20 en een hoogte van 1,50 meter.

De zeer hoge zijwanden, met deels geperforeerde plaat en zwart firetdoek. Achter die zichtwand is een dubbel beplate scheidingswand aangebracht waarmee de indrukwekkende technische ruimten van TNW TU-DELFT omsloten zijn. Deze wanden zijn 60 minuten brandwerend.

Afwerking met gipskarton (Duragyp) van de zijkanten van de grote trappen in het atrium.

Fraaie grote ronde wanden, waarbij het de rondingen conform de opgegeven straal op maat gemaakt zijn.

Kenmerken:
Arbeidsintensief en veel oplossingen die niet standaard zijn.

Zeer korte bouwtijd (5 weken), mogelijk gemaakt door veel te prefabriceren in de werkplaats in Zaltbommel. Bijvoorbeeld koven, zijwangen en freeswerk in gipsplaten om strakke hoeken te maken.

Voorzieningen om scheuren in gipskarton door natuurlijke werking in atrium te voorkomen, speciale dilatatie-profielen.

Nagenoeg geheel gevoegd plafond voor strak geschilderd eindresultaat.

Talrijke uitsparingen, o.a. voor 90 spots. TNW TU-Delft en MAT Afbouw

WANDEN EN PLAFONDS LABORATORIA
TNW TU-DELFT beschikt over HR-labs, met gradatie VC-F en MR-labs (gradatie VC-E). In de laboratoria moet trillingsvrij gewerkt kunnen worden. Het aandeel van MAT Afbouw bestond uit het aanbrengen van ontkoppelde wanden en plafonds. Volledige ontkoppeling van de wanden is gerealiseerd met IVI-metal en voor de plafonds is in eigen huis ontworpen plafondsysteem met ophangveren (soort schokbrekers) toegepast. Uiteraard zijn de plafonds en de wanden evenmin aan elkaar gekoppeld.

KLASSE A AFWERKING VAN WANDEN EN PLAFONDS
Alle wanden, bestaande uit één laag gipskarton van 12,5 mm aan de binnenkant en één laag Duragyp (vezelversterkte gipskarton) zijn klasse A afgewerkt. Ook de Duragyp plafonds zijn Speedline gespoten om klasse A mogelijk te maken. In totaal is er 40.000 m2 wand en plafond in de hoogste kwaliteit afgewerkt. De wanden in de laboratoria zijn uiteindelijk met een speciale 2-componenten coating water- en vuilbestendig gemaakt.

INSPECTIELUIKEN EN DRUKSCHOTTEN ACHTER HET SYSTEEMPLAFOND
Er zit heel veel techniek in de nieuwbouw van TNW TU-DELFT. Daarvoor zijn veel inspectieluiken in diverse uitvoeringen aangebracht. De kantoren zijn qua grootte flexibel in te delen. Om de brandscheiding blijvend te garanderen zorgde MAT Afbouw voor drukschotten en een 60 minuten brandwerend plafond boven het zichtbare systeemplafond.

DEUREN EN KOZIJNEN BEKLEED MET GIPSKARTON
Alle deuren en kozijnen in de TNW-nieuwbouw zijn bekleed met gipskarton. Daarvoor is een speciaal stucstopprofiel toegepast. Men ziet slechts een klein zwart randje rondom de deur.

ERVARING EN ONDERSCHEID VERMOGEN MAT AFBOUW
Met de afbouw van TNW TU-DELFT is de ervaring van MAT Afbouw met bijzondere projecten toegenomen en daarmee ook het onderscheidend vermogen in de afbouwbranche. Het laat zien dat wat betreft advies, kwaliteit, kwantiteit en bouwsnelheid MAT Afbouw een betrouwbare partner is voor alle projecten.


ANIMATIE VOORKOMEN VAN TRILLINGEN TNW TU-DELFT
Deze animatie vertelt kort het verhaal over het voorkomend van trillingen in de nieuwbouw van TNW TU-DELFT.


JURYRAPPORT GYPROC TROPHY 2017 TNW TU-DELFT


TNW TU-DELFT IN MAGAZINE ONDERWIJS & BOUW – ZIE PAGINA 60


FOTO’S TNW TU-DELFT TIJDENS AFBOUW


Neem direct contact op

Het beste van MAT Afbouw

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN