DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Technostar Cinema Rustenburg Zaandam

Technostar Cinema Rustenburg Zaandam

Technostar. Pathé Cinema Zaandam omvat zes zalen, voorzien van de nieuwste snufjes en maakt deel uit van het nieuwe stadshart van Zaandam.

Woningbouw boven bioscoop
BAM Utiliteitsbouw (regio Noordwest) was verantwoordelijk voor het bouwkundige deel, en tevens voor de uitvoering van de winkels en de onderliggende parkeergarage. Bovenop de bioscoop is door BAM Woningbouw een 17 verdiepingen tellende woontoren gebouwd. Dit betekent dat er, naast de eisen met betrekking tot brand, bijzonder aandacht nodig was voor geluidsisolatie.

Technostar met trillingdempende ontkoppelingselementen
Ook de geluidsisolatie tussen de zalen onderling was belangrijk. De eisen waren zo hoog, dat de keus voor Technostar wanden snel gemaakt was. Technostar is een systeem bestaande uit beugels die met bijbehorende trillingdempende ontkoppelingselementen en stalen geprofileerde binnendozen die bekleed worden met gipskartonplaten, verbonden wordt met de dragende staalconstructie.

Cradle2Cradle – Everuse – 125 Herz acoustic frames
Bijzonder aan Pathé Zaandam is dat Technostar alleen niet zou voldoen. In overleg met Cauberg Huygen (advies- en ingenieursbureau) werd gekozen voor het verbeteren van het systeem door toepassing van de – Cradle2Cradle – producten van Everuse. De stalen geprofileerde binnendozen werden eerst bekleed met akoestisch ontkoppelde regels (125 Herz acoustic frames) met daartussen isolatie van cellulose en daarna pas gesloten met een drielaags gipskarton beplating.

Om in verticale zin de luchtgeluidsisolatie te borgen werd op en onder de vloeren gebruik gemaakt van dezelfde akoestisch ontkoppelde 125-Herz acoustic frames met daartussen Cell isolatie, waar overheen Radiplex beplating werd gemonteerd voor de vloeren en tweelaagse gipskartonbeplating voor de plafonds.

Neem direct contact op

Het beste van MAT Afbouw

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN