DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Techniek wegwerken achter gipskarton

Techniek wegwerken achter gipskarton

TECHNIEK WEGWERKEN ING ACHTER GIPSKARTON VRAAGT MAATWERK IN KORTE TIJD
Achter wanden en plafonds zit vaak een grote hoeveelheid techniek. Al dat installatiewerk voor elektra, klimaatbeheersing, dataverkeer en beveiliging, moet vooral aan het zicht onttrokken worden, maar toch ook bereikbaar zijn als dat nodig is. Dat betekent techniek wegwerken achter gipskarton.

Dit was één van de uitdagingen bij de complete renovatie van twee verdiepingen van het ING hoofdkantoor in Amsterdam. De andere uitdagingen lagen in de zeer hoge kwaliteitseisen en het verzorgen van de juiste akoestiek in de conference room. Daarnaast was er slechts een korte bouwtijd beschikbaar voor het realiseren van dit project, waar veel disciplines in een relatief kleine ruimte met elkaar moesten samenwerken. Bijkomende eis: na 9.00 uur niet meer boren, want het kantoor is tijdens kantooruren in gebruik.

INSPECTIELUIKEN OM BIJ DE TECHNIEK TE KUNNEN KOMEN
Aannemer Van Wijnen uit Deventer schakelde MAT Afbouw in om de klus te klaren. Dat gebeurde naar volle tevredenheid van zowel de aannemer als de opdrachtgever, zo bleek aan het einde van het project. De vakmensen van MAT brachten zo’n 1000 mplafond en 600 mwand aan. Er konden bijna geen hele gipskartonplaten gebruikt worden en er was veel en secuur “snijwerk” op de bouwplaats nodig, o.a. voor de talrijke inspectieluiken om goed bij de techniek te kunnen komen. Plafonds moesten op diverse plaatsen verlaagd worden om de techniek te kunnen herbergen. Aan de andere kant mocht het “uiterlijk” daar niet onder lijden. De gevonden esthetisch verantwoorde oplossingen zorgen voor een fraai geheel, dus ook aan die eis werd voldaan.

PREFABRICAGE IN HOUT EN GIPSKARTON
De werkplaats in Zaltbommel, waar delen in hout (constructie) en gipskarton via prefabricage op maat zijn gemaakt, werd benut om de schuine kanten (koven 45o) van verdiepingen in de plafonds te maken. Ook de basis van rond gebogen toepassingen zijn CNC gefreesd in Zaltbommel.

GIPSKARTON EN SYSTEEMPLAFOND VOOR BEREIKBAARHEID EN BEPERKING NAGALM
De plafonds in de kantoorruimten zijn een samenstelling van kaders (de randen) van gipskarton en zachte systeemplafonds om de nagalm te beperken. Voor de bereikbaarheid van de techniek is dit samengaan eveneens zeer nuttig. In de kaders zijn sleuven gemaakt voor het ventilatiesysteem en boven het zichtbare deel moeten nauwkeurig aangebrachte drukschotten (met een geluidseis van 47 dB) zorgen dat het geluid binnen de kamer blijft.

KLASSE A AFWERKING VAN WANDEN EN PLAFONDS
De afwerking van wanden en plafonds is conform klasse A. De metal stud plafonds zijn volledig met de hand overgetrokken met finish en daarna geschuurd en geschilderd. Dit leidde tot een uitermate strak eindresultaat, ook in strijklicht.

UFO MET METAL STUD, COATACOUSTIC, BUIGGIPS EN MDF
Het plafond in de grote conference room bevat een groot rond middengebied, dat het beste te omschrijven is als een UFO in het plafond. MAT Afbouw zorgde voor de metal stud (60/27 systeem + Coatacoustic gipskarton) en het buiggips (2 lagen van 6 mm) om de rondingen te kunnen maken. De interieurbouwer deed het MDF deel en de specialisten van beeld, licht, geluid en data brachten de techniek aan. Dit alles in goed overleg en met respect voor elkaars werk.

PRETTIG GELUIDSKLIMAAT VIA HOOGWAARDIGE AKOESTISCHE COATING
De Coatacoustic platen, afgewerkt met een hoogwaardige akoestische coating, zorgen voor de juiste geluidsabsorptie en nagalm in de ruimte. Het geluid is niet te hard, maar ook niet te dof. Er heerst een prettige akoestiek. Een optimaal geluidsklimaat is een belangrijk onderdeel van het comfort dat gebruikers in deze ruimte ervaren.

TECHNIEK WEGWERKEN ACHTER GIPSKARTON WANDEN EN PLAFONDS? KIES VOOR MAT AFBOUW!

Neem direct contact op

Het beste van MAT Afbouw

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN