DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Melkfabriek Hilversum

Melkfabriek Hilversum

MAT Afbouw verzorgde de complete renovatie afbouw van het markante gebouw van De Melkfabriek in Hilversum.

Dat was en is ook na de renovatie een monument met een stoere en industriële uitstraling, daterend uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het oorspronkelijke doel van de fabriek is inmiddels ingeruild voor voor wonen, werken en leren. 

RENOVATIE VAN HISTORISCH PAND
MAT Afbouw werkte in opdracht van Slokker Almere mee aan de totstandkoming van betaalbare huur- en koopwoningen, een basisschool, kinderopvang en kantoorruimtes. Opdrachtgever Wooncorporatie Dudok Wonen wilde de historische fabriek graag voor de toekomst behouden en koos daarom voor grootschalige renovatie van het lichte en ruimtelijke pand. Originele details als de karakteristieke schaaldaken en de hoge ramen en plafonds zijn in tact gebleven.   

WONINGSCHEIDENDE EN KANTOORSCHEIDENDE WANDEN EN PLAFONDS
Veel wanden en plafonds zijn woningscheidend of kantoorscheidend en dubbel geïsoleerd uitgevoerd. Wanden en plafonds werden gevoegd en afgewerkt volgens klasse B. In het behoud van dit cultureel erfgoed werd door MAT Afbouw zo’n 25.000 m² gips en een kleine 50.000 meter staal verwerkt.

AFTIMMEREN VAN DE LICHTSTRATEN, SPANTEN EN PLAFOND
Ook het aftimmeren van de lichtstraten (dagkanten van hout; plafonds van gipskarton), de gebogen spanten en het plafond was een klus voor de vakmensen van MAT Afbouw. Daarover is akoestisch spuitwerk aangebracht om de grote ruimte ook qua geluid comfortabel te maken.

ONDER HET DAK ISOLEREN
Belangrijk was dat het de industriële uitstraling in de grote ruimte behouden bleef. De betonnen vloer en de kapconstructie zijn daar de duidelijkste getuigen van. De keuze bij dit project om onder het dak te isoleren, betekende voor MAT Afbouw een mooie uitdaging om de lichtstraten, spanten en plafond daarna af te werken conform de moderne bouweisen, maar met behoud van de beeldbepalende elementen.

De Melkfabriek Hilversum is een project waarmee MAT Afbouw heeft laten zien dat het bij de complete renovatie van industrieel erfgoed meer kan doen dan alleen gipskarton en metal stud.

Neem direct contact op

Het beste van MAT Afbouw

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN