DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Kinepolis bioscoop

Kinepolis bioscoop

Afbouw Kinepolis bioscoop Jaarbeurs Utrecht. Op het Jaarbeurs terrein is in 2016-2017 een grote Kinepolis bioscoop gebouwd. In totaal 14 bioscoopzalen, waaronder enkele hele grote filmzalen. Daarnaast zijn er openbare ruimtes, een koffiehoek en een candystore gebouwd. Bij de afbouw van dit alles is MAT Afbouw sterk betrokken geweest.

MAT Afbouw is in de loop der jaren uitgegroeid tot erkend specialist in het plaatsen van wanden en plafonds in theaters en bioscopen. Er is veel kennis opgebouwd en die is ook benut op het project Afbouw Kinepolis bioscoop Jaarbeurs Utrecht.

TECHNOSTAR WANDEN
Veel bioscoopzalen op een relatief kleine ruimte betekent dat er hoge eisen qua akoestiek en het binnen houden van geluid worden gesteld. De zaalscheidende wanden zijn daarom gemaakt volgens het Technostar systeem, dat bestaat uit beugels, die met bijbehorende trillingdempende ontkoppelingselementen en stalen geprofileerde binnendozen (voorzien van drie lagen gipskartonplaten) verbonden worden met de dragende staalconstructie. De isolatie in de spouw bestaat uit 150 mm dik glaswol (variant geluid). In totaal zijn de met speciale kit afgekitte wanden 66 cm dik.

De toepassing van IVI-metal profielen (op vilt) aan de onderkant en bovenkant van de constructie en het niet tot op de beton beplaten met gipskarton zorgen er verder voor dat het geluid niet uit de ruimtes kan “lekken”. Uiteraard werkt dit alleen voor de volle 100% als er tijdens het proces zeer zorgvuldig gewerkt wordt. Zo mag er bijvoorbeeld absoluut geen vuil onder de constructie komen. Dat de eisen aan de montage zeer hoog zijn is voor een ieder bij MAT Afbouw vanzelfsprekend.

PLAFONDS TRILLINGSVRIJ OPGEHANGEN
Tussen de wanden hangt een aan rubberen blokken opgehangen plafond van tweemaal 12,5 mm gipskarton. Uiteraard is dat eveneens trillingsvrij. Daaronder is een akoestisch systeemplafond aangebracht. Het resultaat is een fantastisch bioscoopgeluid, dat alleen in de bioscoopzaal te horen is en niet daarbuiten. Ook niet in de naastgelegen toiletruimtes, die ook allemaal ontkoppeld gemaakt zijn met IVI-metal profielen.

GROOT AANTAL AFBOUWMEDEWERKERS
Het project Afbouw Kinepolis bioscoop Jaarbeurs Utrecht was een grote opdracht en dat vertaalde zich in een groot aantal afbouwmedewerkers. Gemiddeld werkten er tussen de 40 en 50 vakmensen op dit project en werd er twee dagen per week bevoorraad door de eigen transportploegen van MAT Afbouw.

Het resultaat van de kennis en vakbekwaamheid mag absoluut gezien én gehoord worden in alle 14 zalen. Daarbuiten niet en dat was ook de bedoeling.

Neem direct contact op

Het beste van MAT Afbouw

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN