DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Grachtenpand Utrecht nu modern hoofdkantoor

Grachtenpand Utrecht nu modern hoofdkantoor

Lopend over de Utrechtse grachten besef je dat dit historisch erfgoed behouden moet blijven. Prachtige en statige panden voor bewoning, maar ook voor economische activiteiten. Zo’n pand is Kromme Nieuwegracht 66. MAT Afbouw was daar in 2021 aan het werk en leverde daar een duidelijk zichtbaar resultaat van de combinatie tussen oude en uitermate fraaie elementen en Moderne Afbouw Technieken op basis van gipskarton en lichte staalconstructies.

Kappen bekleden

Wellicht het meest in het oog springend is de houten dakconstructie. De voor oude panden kenmerkende balken zijn na de grote verbouwing in het zicht gebleven. Ingebed in “strak gips” dragen ze bij aan het behoud van de historie. Voor MAT Afbouw was ook deze bovenverdieping weer een mooie mogelijkheid om een proeve van bekwaamheid af te leggen. 

Het isoleren en bekleden van authentieke dakconstructies is een vak apart. Geen kap is hetzelfde en uiteraard is er niks recht. Er is in veel gevallen niet eenvoudig bij te komen. Het is maatwerk pur sang. Een voortdurende afstemming tussen opdrachtgever en afbouwer. Dan is het bijvoorbeeld mogelijk om een zichtlijn, die normaal waterpas horizontaal zou moeten zijn, te laten afwijken, omdat het zichtresultaat daar duidelijk beter van wordt. 

Grote metal stud voorzetwanden 

De conclusie aan de Kromme Nieuwegracht 66 in Utrecht mag zijn dat het uitstekend gelukt is om comfort, energiebesparing, een prettige werkplek voor velen en het behoud van de oorspronkelijke charme van zo’n grachtenpand te combineren. Niet alleen op de bovenverdieping overigens. In de rest van het pand zijn de historische elementen, (bijvoorbeeld ruwe muur) op een aantal plaatsen weer te zien. Het benadrukt de verwevenheid tussen oud en nieuw.

Op de plaatsen waar veel mensen met elkaar werken, achter de computerschermen, zijn door MAT Afbouw grote voorzetwanden voor de oude muren gezet. Kleurrijk afgewerkt zorgt het voor comfort een een prettig verblijf op de werkplek.

Channable

MAT Afbouw werkte op dit project in opdracht van Bouwbedrijf De Waal Utrecht B.V. uit Utrecht. De uiteindelijke gebruiker van dit kantoor-grachtenpand is Channable. Dit bedrijf is zes jaar geleden opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een internationale, snelgroeiende scale-up.* Het team bestaat uit meer dan 160 ambitieuze professionals. Die zijn actief met miljarden producten, die constant worden getoond op meer dan 2500 vergelijkingswebsites, affiliates (beloning door adverteerders) en marktplaatsen. 

Hoogopgeleide jonge mensen vinden er inmiddels een inspirerende werkplek. Midden in de stad, stiller dan verwacht, maar wel op loopafstand van het bruisende stadsleven. Ook de universiteiten en hoge scholen van Utrecht zijn nabij, inclusief de vele studenten. 

Dat alles trekt kennelijk een internationaal gezelschap aan. Dus zo gek is het niet dat Channable koos voor een hoofdkantoor midden in de binnenstad. Daar is over nagedacht. En mede mogelijk gemaakt door de vakmensen van MAT Afbouw.

“Met plezier naar ons werk”

Officemanager Susan de Haas vertelt: “Bij Channable gaan we ’s ochtends met plezier naar ons werk, we voelen ons onderdeel van een jong en ambitieus team. Er werken allerlei verschillende personaliteiten, culturen en expertises – van programmeurs tot klantenservice. Samen hebben we een informele en gezellige organisatie gecreëerd die gebaseerd is op vertrouwen en vrijheid.”

“De open atmosfeer zorgt ervoor dat iedereen goed kan samenwerken, van elkaar kan leren en de best mogelijke resultaten neer kan zetten. Je kunt bij Channable nog steeds genieten van de start-up vibe, maar werken bij Channable betekent ook dat je onderdeel bent van een professioneel bedrijf.” 

“We zijn marktleider in de Benelux en nu bezig met het veroveren van de rest van de wereld met teams in Scandinavië, DACH, het VK, Spanje, Frankrijk, Italië en de VS. Dit alles doen we vanuit ons fantastische nieuwe hoofdkantoor in Utrecht, en ons tweede kantoor in Spanje.”


* Scale-ups zijn startups die de eerste fase hebben overleefd en ook hun eerste succes hebben behaald. Een scale-up zoekt niet langer naar een herhaalbaar en schaalbaar businessmodel, maar is aan het opschalen.

Neem direct contact op

Het beste van MAT Afbouw

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN