DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Gebogen beleving bij Appèl Rosmalen

Gebogen beleving bij Appèl Rosmalen

Gebogen beleving bij Appèl Rosmalen. Bij Rosmalen (nabij de Rosmalense Plas) staat het nieuwe bijzondere gebouw van Appèl. Dit familiebedrijf, met zo’n 1.400 medewerkers, is sterk in catering op meer dan 400 locaties. Het ronde gebouw, met daarin demonstratie- en opleidingsruimten, straalt aan alle kanten. Letterlijk als de zon schijnt. Niet te missen voor al het verkeer dat op de A2 langsrijdt. Een niet te missen visitekaartje op groot formaat.

GEBOGEN GIPSKARTON
Maar wie weet dat MAT Afbouw een mooi aandeel heeft geleverd aan de evenzo fraaie binnenzijde van Appèl Rosmalen? In ieder geval de medewerkers van MAT Afbouw die bij dit duurzaam gebouwde project betrokken zijn geweest. Zij hebben voor onder andere de gipswanden en systeemplafonds gezorgd. “Rechte” materialen in een opvallend rond gebouw. Door de verdraaiing van de verdiepingsvloeren (alsof je een appel schilt) is elke verdieping anders. Voor de vele rondingen van gebogen drukschotten, wanden en vide-afwerking, is gebogen gipskarton toegepast.

COMPLEX SYSTEEMPLAFOND MET ARMSTRONG PANELEN
Vermeldenswaard is het complexe systeemplafond dat MAT Afbouw in de zogeheten “taartpunten” (de verdiepingen) volledig in eigen beheer heeft uitgevoerd. De bandrasters met 600 x 600 Armstrong panelen, passen uitstekend bij de totale beleving van openheid en transparantie, maar ook de “warmte”, die Appèl Rosmalen wil uitstralen.

PREFAB VOORDELEN
MAT Afbouw toont zich in toenemende mate sterk in het benutten van prefabricage. De voordelen daarvan zijn ingezet op het project Appél Rosmalen. Zo zijn de gesegmenteerde drukschotten boven de glaswanden in de werkplaats van MAT Afbouw in Zaltbommel gemaakt. Ook de voorkanten van de inbouwtoiletten en de wandbekleding onder de vensterbanken zijn prefab producten. De gebogen wanden zijn, met behulp van schenkels, prefab gemaakt.

PRODUCTIESNELHEID OP DE BOUWPLAATS
De productiesnelheid op de bouwplaats is een belangrijke toegevoegde waarde. Prefabricage speelt daarbij een grote rol. Naast de genoemde prefab komt het op de juiste lengte aanleveren van de Metal Stud-profielen eveneens ten goede aan de snelheid waarmee dit niet-alledaagse project gerealiseerd is. Prefab zorgt op de bouwplaats voor minder mensen én een kortere bouwtijd.

APPÈL ROSMALEN IN STEDENBOUW
Op de website van Appèl Rosmalen staat een artikel (PDF) dat in het blad Stedenbouw is verschenen. De titel is “Gebouw met wow-factor langs de snelweg”. Daar sluit MAT Afbouw zich graag bij aan!

Neem direct contact op

Het beste van MAT Afbouw

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN