DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Conservatorium Amsterdam

Conservatorium Amsterdam

De Gyproc Trophy in 2009 is een bevestiging van wat er op dit project (Conservatorium Amsterdam) gepresteerd is. De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan het afbouwbedrijf dat volgens de gerenommeerde jury het meest aansprekende project heeft opgeleverd.

Het juryrapport (zie pag. 2) is hier duidelijk in.

OPTIMALE GELUIDSISOLATIE DOOR DOOS-IN-DOOS MET IVI-METAL

Door middel van enkele, dubbele of drievoudige beplating met gipsplaten en IVI-metal profielen is bereikt dat op de juiste plaats het juiste niveau van geluidsisolatie mogelijk is. Volgens het zogeheten doos-in-doos principe staan de ruimten als het ware los van elkaar en los van de betonnen hoofddraagconstructie.

KOLOMAFWERKING IN CONCERTZAAL

Een korte bouwtijd, een zeer beperkt bouwterrein, met slechts één aanvoerroute, zorgden voor een megapuzzel. Hét pièce de résistance in het nieuwe conservatorium is de kolomafwerking in de grote concertzaal. Extreme symfonische muziek in maximale orkestbezetting moet daar goed klinken, maar niet doorklinken naar het hele gebouw of naar de directe omgeving.

Ook trillingen van buiten mogen een concert niet storen. Onvermijdelijke betonnen kolommen van de hoofddraagstructuur waren een obstakel in dat streven. Daarom zijn deze kolommen helemaal ingepakt in akoestische folie, rubber isolatiemateriaal en dubbelschalig met gipsplaat.

Visueel is dit deel van het werk een huzarenstukje. Nauwelijks een naad te zien, de kromming met kleine straal is perfect gelijkmatig rond. Wie niet beter weet ziet een gladde, puur betonnen kolom.

INTENSIEVE SAMENWERKING MET AKOESTISCHE ADVISEURS

De best mogelijke akoestiek voor uiteenlopende muziekliefhebbers, die  tegelijkertijd niks willen horen van muzikanten in de ruimten naast hen, bereikt via een intensieve samenwerking in de voorbereiding en uitvoering van het project met onder andere aannemer en akoestische adviseurs.

MEER OVER CONSERVATORIUM AMSTERDAM

ARTIKEL IN MEBEST (BEDRIJFSCHAP AFBOUW)


ARTIKEL PLAFOND & WAND


PERSBERICHT GYPROC TROPHY 2009


PERSBERICHT MAT AFBOUW GYPROC TROPHY 2009

Neem direct contact op

Het beste van MAT Afbouw

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN