DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Art’otel Amsterdam

Art’otel Amsterdam

Art’Otel Amsterdam. Het eerste Nederlandse Art’Otel heeft 107 kamers en is gelegen in hartje Amsterdam, tegenover het Centraal Station.

Met het nieuwe hotel hoopt de PPHE Hotel Group kunstgeïnteresseerde en vakantiegangers aan te trekken en hen “een unieke ervaring te bieden op het snijvlak van kunst, restaurantbezoek en hotelovernachting”.

Het Art’Otel wordt gevestigd in een monumentaal pand (Rijksmonument) waarin voorheen De Koninklijke Hollandse Lloyd en het Kadaster gevestigd waren.

MAATVOERING TOT OP DE MILLIMETER ART’OTEL AMSTERDAM

Het bouwen van een topklasse hotel in een bestaand Rijksmonument, op een logistiek lastige “postzegel-locatie” met druk verkeer, was een uitdaging. Ook de afwerking volgens de hoogste klasse A en het hoge productietempo vallen onder die kwalificatie.

Maar de echte uitdaging zat in de “maatvoering tot op de millimeter”. Meer tolerantie was niet toegestaan. En niet zonder reden. De badkamers zijn uitgevoerd in elektrisch te blinderen glas.

De glazen panelen worden in het plafond opgevangen in een badkamer omtrekkende koof, die samen met glas een led-armatuur moet huisvesten. Om glasschade (breuk) te voorkomen zijn de eisen aan de maatvoering van de boven- en onderconstructie zeer hoog.

HARDE EISEN AAN MAATVASTHEID EN PREFABRICAGE

Vanwege de harde eisen aan de maatvastheid, die geen ruimte laat voor improvisatie was en de eerde genoemde omstandigheden was de keuze voor prefabricage zeer logisch.

Na een omvangrijk werkvoorbereidingstraject zijn alle koven en opstanden in eigen beheer in Zaltbommel geprefabriceerd. Alleen met een CNC-gestuurde frees konden de hoge eisen met betrekking tot maatvoering en haaksheid van de hoekoplossingen gerealiseerd worden.

AKOESTISCHE AFWERKING VAN HARDE MATERIALEN NOODZAKELIJK

In de centrale hal is het kunstje van prefab koven en klasse A afwerking herhaald. Voor de plafonds is de combinatie met een akoestische plafond van Coatacoustic uitgevoerd. De gebruikte harde materialen maakten een akoestische afwerking namelijk noodzakelijk.

Neem direct contact op

Het beste van MAT Afbouw

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN