DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Anne Frank huis

Anne Frank huis

Akoestische plafonds Anne Frank Huis

Elke dag bezoeken veel mensen het wereldwijd bekende Anne Frank Huis in Amsterdam. In 2017 kwamen maar liefst meer dan één en een kwart miljoen bezoekers naar dit stukje Tweede Wereldoorlog-geschiedenis kijken. Op de hoogtijdagen staat er om 9.00 uur in de ochtend al een lange rij aan de Prinsengracht. Maar nu niet meer. De nieuwe entree aan de Westermarkt zorgt voor een vlottere doorstroming. Het plein voor het museum biedt voldoende wachtruimte.

Verbouwen met de winkel open

Het werd hoog tijd om een “logistieke vernieuwing van het Anne Frank Huis” door te voeren en daarvoor werd Salverda Bouw ingeschakeld. Zoals veel vaker betrok deze aannemer MAT Afbouw bij specialistische werkzaamheden tijdens de vier fasen omvattende grondige verbouwing. Voor alle betrokken partijen was het een uitdagend project. Niet alleen door de logistiek in de alsmaar drukker wordende binnenstad van Amsterdam. Maar ook vanwege het open blijven van het Anne Frank Huis voor bezoekers. Het was dus verbouwen met de winkel open.

Strakke planning en rekening houden met museumbezoekers

MAT Afbouw heeft ook op dit project ervaren dat het dan aankomt op een bijzonder strakke planning en organisatie van de werkzaamheden. Gelukkig weten MAT Afbouw en Salverda Bouw hoe zo’n intensieve samenwerking er uit hoort te zien. Er is veel overleg en begrip voor wat er moet gebeuren en wanneer dat moet. Heel precies plannen dus en toch ook flexibel zijn. En altijd rekening houden met museumbezoekers.

Akoestische plafonds en klimaatplafonds

Zeker een museum als het Anne Frank Huis wil een bepaalde mate van rust en stilte creëren. En dat is niet eenvoudig met grote bezoekersaantallen. In diverse ruimtes (de nieuwe grote entree, museumcafé, toiletgroepen en expositieruimtes) verzorgde MAT Afbouw daarom OWAplan akoestische plafonds. Dat absorbeert het geluid optimaal en ziet er zeer fraai uit. Het is een naadloos plafond, voorzien van een gespoten afwerklaag met een superfijne korrelstructuur.

In het museumcafé van het Anne Frank Huis werd iets meer dan 150 makoestisch klimaatplafond van Comfortplafond®aangebracht. Daarmee is niet alleen de akoestiek dik in orde, maar ook het binnenklimaat. Warmte, koeling en de juiste akoestiek komt vanuit het plafond in het Anne Frank Huis.

Prefab koven

In de algemene ruimtes en in het museumcafé werden 3-zijdige lichtkoven (voorzien van led-licht) geprefabriceerd. Een belangrijk onderdeel van de strakke bouworganisatie was het prefabriceren van de koven in de eigen werkplaats van MAT Afbouw in Zaltbommel. Dat leverde niet alleen op de bouwplaats veel tijdwinst en “bouwruimte” op, maar zorgde er ook voor dat het eindresultaat er superstrak uit ziet.

Meer informatie over dit project leest u ook op de website van Salverda Bouw.

Neem direct contact op

Het beste van MAT Afbouw

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN