DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Afbouw Stadhuis Nieuwegein

Afbouw Stadhuis Nieuwegein

Afbouw Stadhuis Nieuwegein. Een strak lijnenspel, afgewisseld met gebogen en getordeerde vlakken. Veel details en hoge eisen inzake brandwerendheid, geluidsisolatie en geluidsabsorptie
.

RI-ACOUSTIC GETORDEERD OP CENTRALE TRAP

MAT Afbouw wist met Ri-acoustic opdrachtgever en adviseurs te overtuigen dat de eisen en wensen konden worden gehonoreerd. Onder volledige garantie, binnen budget en binnen de planning werd 4.000 m² Ri-acoustic aangebracht, ook op niet te verwachten plaatsen. Het getordeerd aanbrengen van dit product op met name de centrale trap vergde een uiterste krachtsinspanning van het uitvoeringsteam.

AKOESTISCH ONTKOPPELEN EN ISOLEREN

Werken op grote hoogte, en onder moeilijke omstandigheden, aan akoestisch ontkoppelen, thermisch en akoestisch isoleren. 
De vides over de volledige hoogte van het gebouw en grote open verblijfsgebieden zijn altijd zichtbaar. Ze zijn vlak en strak, veelal gebogen of getordeerd, in een niet exact vooraf vast te stellen straal.

GEPERFOREERDE GIPSPLAAT EN REDUCEREN NAGALM

Het geheel is royaal voorzien van nauwelijks zichtbare installaties, die ook in de balustrades, gemaakt met geperforeerde gipsplaat, zijn weggewerkt. Geperforeerde gipsplaten en Ri-acoustic reduceren in belangrijke mate de nagalm in dit openbare gebouw.

GEEN RACHELS

Bij de bekleding met Ri-acoustic van de centrale trap stond alleen de hoofddraagconstructie ter beschikking. Er waren geen rachels op een door derden geformeerde balklaag en toch moest de onderzijde getordeerd bekleed worden.
 De beide zijden van de balustrade zijn schuin oplopend rond bekleed met gewoon gipskarton. De van verlichting voorziene massief houten leuning is geïntegreerd.

WINNAAR GYPROC TROPHY INNOVATIEPRIJS EN PUBLIEKSPRIJS 2011

MAT Afbouw won met dit project de Gyproc Trophy innovatieprijs en publieksprijs 2011. De Innovatieprijs werd toegekend door een vakkundige jury, de publieksprijs door de plafond- en wandmontagebedrijven zelf.

INTERNATIONALE INNOVATIEPRIJS SAINT GOBAIN GYPSUM – RUNNER-UP – LONDON 2012

De uitreiking van de prijzen vond plaats op 8 juni 2012 in het onlangs gerenoveerde National Maritime Museum in Greenwich te London. Marco Mooren, directeur van MAT Afbouw, nam de tweede prijs, in de categorie innovatie, persoonlijk in ontvangst.

MEER OVER STADHUIS NIEUWEGEIN

ARTIKEL IN GYPSUM INTERNATIONAL


MEBEST (BEDRIJFSCHAP AFBOUW)


WEBSITEPAGINA: REFERENTIES GYPROC


ARTIKEL IN BOUWSIGNAAL 4 2011

Neem direct contact op

Het beste van MAT Afbouw

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN