DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Optimaal binnenklimaat

Optimaal binnenklimaat

Home » MAT Comfort » Optimaal binnenklimaat

Een optimaal binnenklimaat is belangrijk voor een goede gezond. Daarnaast is het een stuk fijner om in een goed geconditioneerde ruimte te slapen, werken en wonen. Dit is eenvoudig te bereiken met een klimaatsysteem in de vorm van een klimaatplafond van MAT Comfort. Wij zijn namelijk specialist in het ontwikkelen van klimaatplafonds en levert eigen ontwikkelde plafonds onder de merknaam Comfortplafond®. Wij beschikken over een eigen productiefaciliteit in Zaltbommel waar de hoogwaardige Comfortplafond® panelen custom made worden geproduceerd.

Waarom een klimaatplafond voor een optimaal binnenklimaat zorgt

Een klimaatplafond is een bouwkundig gipsplafond dat naadloos is en wordt gemonteerd op een metal-stud frame. De gipskartonplaten zijn voorzien van (kunststof) leidingen. Door deze leidingen stroomt afhankelijk van de gewenste temperatuur koud of warm water. Hiermee fungeert het volledige plafondoppervlak als een onzichtbaar afgiftesysteem van stralingswarmte- en koeling. Daarnaast is het hele plafond naadloos, wat zorgt voor een mooie en luxe uitstraling. Radiatoren en airco’s worden overbodig met klimaatplafonds, waardoor er ook nog eens ruimte bespaard wordt.

Wat houdt een klimaatplafond in?

Met een klimaatplafond wordt eenvoudig een optimaal binnenklimaat gecreëerd. Dit omdat in de winter een klimaatplafond behaaglijke warmte uitstraalt en het plafond zich in de zomer juist vult met verfrissende gekoelde lucht. De stralingswarmte en -koelte zorgen hiermee voor een gelijkmatige temperatuur, wat zorgt voor extra comfort om te werken, wonen of slapen. Dit is niet alleen goed voor de productiviteit, maar ook voor de gezondheid. Het managen van de warmte in de winter en koelte in de zomer wordt ook wel “klimaatbeheersing” genoemd. Het grote voordeel van een klimaatplafond is, is dat dit op een geruisloze en tochtvrije manier gebeurt. Daarnaast is een klimaatplafond ook een stuk gezonder dan een airco, omdat een klimaatplafond vrijwel geen luchtcirculatie kent. Met name voor mensen met een stofallergie is dit zeer voordelig. Kortom, een klimaatplafond is de perfecte manier om een optimaal binnenklimaat te creëren.

Betrouwbaar, lage onderhoudskosten en energiezuinig

Een klimaatplafond is erg energiezuinig en de onderhoudskosten zijn zeer laag. Zonder mechanische onderdelen is het systeem namelijk zo goed als onderhoudsvrij én 100% bedrijfszeker en betrouwbaar. Dit vertaalt zich in zeer lage onderhoudskosten. Ook de energiekosten verminderen op den duur, omdat een klimaatplafond gecombineerd wordt met warmtepompen en/of opslag in de grond. Hierdoor ontstaat een energiezuinig systeem dat gericht is op de lange termijn.

Geluidsabsorptie bij wonen, slapen en werken

Het klimaatplafond van MAT Comfort leent zich bij uitstek voor geluidsabsorptie en -isolatie. En dus voor spraakmakend goede akoestiek! Dit uit zich in prettig geluid in de ruimtes en géén geluid dat daaruit “ontsnapt”. Privacy, samen met het algehele gevoel van comfort tijdens wonen, slapen en werken.

Kort samengevat

De klimaatplafond details nog een keer op een rij:

  • Comfortabele stralingswarmte met een zeer hoog rendement
  • Koeling zonder geluid of tocht
  • Mogelijkheid tot goede akoestiek
  • Een uiterst fraai resultaat
  • Onderhoudsvrij
  • Duurzaam en een goede investering voor de lange termijn

Benader ons voor meer informatie

Wenst u nog meer informatie over onze systemen en de mogelijkheden om een optimaal binnenklimaat te creëren in uw woning? Neem dan direct contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen. Of klik hieronder en lees meer over onze oplossingen.

Neem direct contact op

Het beste van MAT Groep

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN