DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Trillingsvrij werken in nieuwbouw TU Delft

Trillingsvrij werken in nieuwbouw TU Delft

Trillingsvrij werken. MAT Afbouw laat haar onderscheidend vermogen in de afbouw goed zien op het project “Nieuwbouw TNW Zuid”.

Metal stud wanden met dubbele beplating en prefab koven
Nu (februari 2015) wordt er op de verdiepingen gewerkt aan de (scheidings)wanden; dubbele beplating (12,5 mm gipskartonplaat) op een enkel skelet van staalprofielen. De voorste plaat is een vezelversterkte gipsplaat (Duragyp) voor extra bescherming tegen stootschade. Op verschillende plaatsen worden de naden van wanden van een speciale kit voorzien en MAT Afbouw zorgt ook voor de koven en randen van gipskarton die aansluiten op systeemplafonds.

De in vorm en maten uiteenlopende en bewerkelijke koven worden voor het grootste deel prefab gemaakt in Zaltbommel. Ook dit project laat zien dat prefab gunstig is voor de kwaliteit, bouwsnelheid en lagere kosten.

In samenwerking met de installateurs wordt eerst het gedeelte boven de plafondlijn aangebracht, maar wel zo dat de later aan te brengen “sluitplaten” direct passen. Een goed voorbeeld van geordend en efficiënt werken, waarbij de verschillende disciplines rekening met elkaar houden om voor alle partijen een goed resultaat te bereiken. Die verantwoordelijkheid legt de aannemer in onze handen als onderdeel van de opdracht om zelf te zorgen dat de kwaliteit van ons werk gekeurd en met een handtekening onderstreept wordt.

Veilig werken op een schone bouwplaats
Opdrachtgever Hurks legt grote nadruk op veiligheid en netheid. MAT Afbouw sluit zich daar graag bij aan door goed op te ruimen waar gewerkt is, maar ook in het proces daarvoor. De transportdienst van MAT Afbouw brengt de gipskartonplaten naar de juiste werkplek en plaatst deze verticaal op bokken. Dat neemt minder ruimte in, voorkomt schade aan gipskartonplaten, is veiliger voor mensen en zorgt voor een efficiënte verwerking.

Volledig trillingsvrij werken in de Laboratoria 
Het onderscheidend vermogen van MAT Afbouw komt het meest tot z’n recht bij de bouw van de laboratoria. Dat begint met een goed doordacht en onderbouwd advies over wat efficiënt en effectief is bij de zeer hoge eisen omtrent het voorkomen van trillingen. In ons geval gaat het om volledige ontkoppeling van de wanden. MAT Afbouw liet met proefkamers (met IVI-metal profielen) zien waartoe het in staat is. De goedkeuring wordt in de komende maanden op de begane vloer omgezet in hoogwaardige laboratoria. Iedereen bij MAT Afbouw is zich terdege bewust dat er geen enkele fout gemaakt mag worden bij de afbouw van deze hoogwaardige laboratoria.

Vier bouwstromen tegelijk
Voor de komende bouwvak moet 90% van ons werk klaar zijn. Een grote uitdaging, die veel vraagt van de vakmensen en het team projectleiding/werkvoorbereider/uitvoerder. Binnenkort zullen vier bouwstromen tegelijk aan het werk zijn, ondersteund door bijna dagelijks transport. MAT Afbouw kan het aan; het hoort bij de toegevoegde waarde die wij willen en kunnen zijn.

Foto’s project TU Delft

Alle zichtwanden (40.000 m2) worden (airless gespoten) afgewerkt op het hoogste kwaliteitsniveau (Klasse A).

MAT Afbouw verwerkt voor de koven en de hoge wanden van iets meer dan 4.00 meter zo’n 66.000 m2 Duragyp, 55.000 m2 gipskartonplaat en ± 200 kilometer staal.

Neem direct contact op

Het beste van MAT Afbouw

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN