DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Prefab van MAT-Afbouw in plafond en wand

Prefab van MAT-Afbouw in plafond en wand

Vakblad Plafond en Wand. verdiepte zich in de voordelen van prefabricage, ook wel door MAT Afbouw het “zesde zintuig” genoemd. De werkplaats in Zaltbommel werd bezocht en op het renovatieproject Campus Diemen-Zuid werd gekeken hoe innovatief en conform de arbo-regels er in de praktijk gewerkt wordt.Vakblad Plafond en Wand verdiepte zich in de voordelen van prefabricage, ook wel door MAT Afbouw het “zesde zintuig” genoemd. De werkplaats in Zaltbommel werd bezocht en op het renovatieproject Campus Diemen-Zuid werd gekeken hoe innovatief en conform de arbo-regels er in de praktijk gewerkt wordt.

Innovatief werken en standaardisering
In het artikel wordt uitgelegd hoe prefab en standaardisering ingezet worden bij het “inregelen op de nieuwe situatie in de bouw,” zoals directeur Marco Mooren het omschrijft. “Het is een nieuwe dimensie, maar toch doen we niets nieuws. We zien ons echter gedwongen innovatief te werken.”

Van voorbereiding naar engineering
De focus van het werk verschuift voor MAT Afbouw van voorbereiding naar engineering. “Wat wij voor dit project doen, is het klaarmaken van bouwpakketjes. De opdrachtgever wordt ook enthousiast van deze werkwijze, want hij ziet schonere werkplekken, waardoor onze bouwpartners hun werk gemakkelijker kunnen doen. Dat zorgt voor meer overzicht op de werkvloer.”

Werken op stelten
Het artikel maakt ook goed duidelijk dat de arbeidsomstandigheden gediend zijn met de aanpak van MAT Afbouw. De plafonds in de studentenwoningen worden door twee mannen op stelten aangebracht. Het tempo waarin wordt gewerkt laat zien dat zij met minder belastende lichamelijke inspanning meer resultaat behalen.

Het complete artikel is beschikbaar als PDF.

Neem direct contact op

Het beste van MAT Afbouw

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN