DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

MAT-Afbouw innovatie bij Nieuwbouw TU Delft

MAT-Afbouw innovatie bij Nieuwbouw TU Delft

MAT Afbouw start – in opdracht van bouwcombinatie Hurks Bouw ‘s-Hertogenbosch – in januari 2015 met de afbouw van een fraai state-of-the-art gebouw voor de Faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW) van de TU Delft.

Afbouw met metal stud wanden en plafonds
De hoge bouwkundige en installatietechnische eisen lieten het bouwproject starten met een trillingsarme fundering, om de uiterst gevoelige proefopstellingen in de hoogwaardige laboratoria niet te laten verstoren door bijvoorbeeld passerend verkeer. Dit principe wordt doorgetrokken in de gehele constructie van de nieuwbouw en dus ook in de afbouw met metal stud wanden en plafonds.

Proefwanden en -plafonds getest en goedgekeurd
Eind 2013 werd MAT Afbouw gevraagd proefwanden en -plafonds te maken die aansluiten bij de hoge eisen ter voorkoming van trillingen. Specifieke metal-stud details zijn door MAT Afbouw doorontwikkeld en geoptimaliseerd, mede op basis van de grote ervaring en deskundigheid die bij eerdere projecten werd opgedaan.

Deze details zijn vervolgens uitvoerig getest en akkoord bevonden. Dat leidde tot de mooie opdracht voor de afbouw van de hightech laboratoria, onderwijs- en kantoorruimten van de faculteit.

Als het project klaar is zullen er op 30.000 vierkante meter meer dan 600 medewerkers en 800 studenten actief zijn.

Meer over nieuwbouw faculteit Technische natuurwetenschappen TU Delft:

Website TU Delft

Website Ector Hoogstad Architecten

Website Hurks Bouw

Neem direct contact op

Het beste van MAT Afbouw

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN