DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

MAT-Afbouw compleet in toepassing ARBO-hulpmiddelen

MAT-Afbouw compleet in toepassing ARBO-hulpmiddelen

Logistiek en Arbo gaan hand in hand bij transport MAT Afbouw.

Kranen en transportkarren voor transport MAT-Afbouw
Onze transportploegen ontzorgen de bij MAT Afbouw werkzame afbouwspecialisten tot op de werkplek. Dat doen zij onder andere met behulp van kranen voorzien van kantelhaak en met speciale transportkarren. Door toepassing van luchtbanden worden beschadigingen aan vloeronderdelen voorkomen en is het verplaatsen voor onze transporteurs arbo-vriendelijker.

Raamrollen voor gipskartonplaten
Bij transport door raamopeningen en/of steiger wordt gebruik gemaakt van raamrollen. Enerzijds omdat het lichter werken is en ook mogelijke beschadigingen van kozijnen worden voorkomen.

Op de werkvloer worden gipsplaten verticaal opgeslagen door toepassing van “bokjes”. Dit biedt tevens voordelen voor de platers en geeft een opgeruimdere werkruimte.

Platenlift transport gipskartonplaten
Voor plaatwerk van plafonds wordt de platenlift ingezet.

Stelten
Het inzetten van in hoogte verstelbare stelten is ergonomisch verantwoord. Het vraagt even gewenning en enige behendigheid, maar veel van onze mensen zien de voordelen. Een opgeruimde werkplek is een vereiste.

MAT Afbouw laat haar integratie van arbo-hulpmiddelen in de afbouw zien in deze PDF-presentatie.

In december 2013 verscheen een publicatie van NOA, met een bijdrage van MAT Afbouw over de efficiencyslag die gemaakt kan worden met ARBO-hulpmiddelen.

Het zesde zintuig in de droge afbouw … prefabricage
In die presentatie introduceren we “Het zesde zintuig in de droge afbouw… prefabricage” en dat gaat over de logistiek op de werkplek. Een maximale invulling waarbij een slimme voorbereiding wordt gecombineerd met arbotechnisch verantwoord monteren. Maatwerk van gipsplaten, waardoor alles kant en klaar naar de werkplek wordt getransporteerd.

Arbeidsinspectie
De arbeidsinspectie gaf onlangs tijdens een seminar van SPDA een presentatie (beschikbaar als PDF) over de actualiteit op het gebied van Arbo in de plafond- en wandsector. In 2013 verandert waarschuwen in sanctioneren. Oordeelt u zelf.

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Neem direct contact op

Het beste van MAT Afbouw

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN