DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Hoofdgebouw Radboudumc Nijmegen

Hoofdgebouw Radboudumc Nijmegen

Onlangs heeft MAT Afbouw de opdracht verworven voor de afbouw van het nieuwe Hoofdgebouw Radboudumc in Nijmegen. MAT Afbouw gaat in dit prestigieuze “BREAAM Excellent project” (= aantoonbaar duurzaam bouwen) de Metal stud wanden en plafonds realiseren.

Begin februari verkreeg het ontwerp voor het nieuwe Hoofdgebouw al het certificaat BREEAM Excellent. Radboudumc is het eerste universitair medisch centrum in Nederland met dit certificaat.

Het ontwerp van Hoofdgebouw Radboudumc Nijmegen is van EGM architecten. Dat architectenbureau heeft in ruim 40 jaar een grote staat van dienst opgebouwd op het gebied van grote gebouwen voor de zorgsector. Innovatie staat bij hen hoog in het vaandel, evenals duurzaam bouwen. MAT Afbouw sluit daar graag bij aan.

Toonaangevend afbouwen begint bij de calculatie

Reeds bij het calculatie voor dit grote project is onze kennis, ervaring en ambacht gedeeld. Wij noemen dit: “toonaangevend afbouwen”. Het uitgangspunt daarbij is dat er ruim gebruik gemaakt gaat worden van automatisering en prefabricage. En natuurlijk van de laatste afbouwtechnieken. Niet voor niets dragen wij al bijna 40 jaar (april 2020) de naam “Moderne Afbouw Technieken”. Wij doen graag onze naam ook bij de bouw van dit prachtige pand in Nijmegen eer aan.

De gebruikte artist impressions zijn van EGM architecten

Laatste gebouw in vernieuwingsplan

Het nieuwe Hoofdgebouw Radboudumc Nijmegen is het laatste gebouw in het grote vernieuwingsplan van het Radboudumc. Als in 2021 alles afgerond zal zijn, dan is er een nieuwe hoofdentree op weg naar poliklinieken, verpleegafdelingen en stafruimten beschikbaar. In dit gebouw, het medische deel van de campus, is er vooral plek voor beschouwende en neuro-sensorische zorg.

Hoofdgebouw Radboudumc Nijmegen moet dan bekend staan vanwege de “heldere structuur, overzichtelijke ontmoetingsplekken, daglicht en uitzicht zorgen voor een prettige omgeving die bijdraagt aan herstel,” aldus EGM architecten.

Aannemersconsortium Four Care

De nieuwbouw van Radboudumc wordt gerealiseerd door het consortium Four Care. Dat bestaat uit de gerenommeerde bouw- en installatiebedrijven Trebbe, Van Wijnen, ENGIE Services en Unica. En voor de Metal stud afbouw MAT Afbouw. Wij danken Fourcare voor het vertrouwen in onze vakmensen!

Wordt vervolgd!

Neem direct contact op

Het beste van MAT Afbouw

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN