DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Klimaatplafond uitgelegd

Klimaatplafond uitgelegd

Home » MAT Comfort » Klimaatplafond uitgelegd

Indien u nog niet bekend bent met wat een klimaatplafond precies inhoudt, wordt dit graag door MAT Comfort aan u uitgelegd. Een klimaatplafond is een bouwkundig naadloos gipsplafond, gemonteerd op een metal-stud frame. De gipskartonplaten zijn voorzien van (kunststof) leidingen waar warm of koud water doorheen stroomt. Het volledige plafondoppervlak fungeert als een onzichtbaar afgiftesysteem, zowel in de winter als in de zomer.

De werking van een klimaatplafond, uitgebreid uitgelegd voor u

In de winter straalt het plafond behaaglijke warmte uit. In de zomer vult het plafond de ruimte met verfrissende gekoelde lucht. Stralingswarmte en -koeling zorgt voor een gelijkmatige temperatuur. Dat voelt uitermate prettig en bepaalt mede de mate van comfort die een mens ervaart.

In een goed geconditioneerde ruimte is het aanzienlijk fijner werken, wonen en slapen. Het is aantoonbaar goed voor de productiviteit van mensen. Een klimaatplafond van Comfortplafond® maakt het mogelijk!

Klimaatbeheersing is comfortabel en gezond

Het managen van warmte in de winter en koelte in de zomer, in diverse ruimtes, heet “klimaatbeheersing“. Met ons klimaatplafond gebeurt dat volledig geruisloos en tochtvrij. In vergelijking met airco kent een Comfortplafond® vrijwel geen luchtcirculatie. Niet alleen is dat uiterst comfortabel, maar ook nog eens zeer gezond. Met name voor mensen met een stofallergie.

Geluidsabsorptie bij wonen, slapen en werken

Het klimaatplafond van MAT Comfort leent zich bij uitstek voor geluidsabsorptie en -isolatie. En dus voor spraakmakend goede akoestiek! Prettig geluid in de ruimtes en géén geluid dat daaruit “ontsnapt”. Privacy, samen met het algehele gevoel van comfort tijdens wonen, slapen en werken.

Mooi en ruimtewinnend

Het oog wil ook wat! Een naadloos plafond is gewoon mooi om te zien. Niet in de laatste plaats vanwege het niet aanwezig zijn van radiatoren en airco’s. Dat maakt het klimaatsysteem ook nog eens ruimtewinnend.

Betrouwbaar, lage onderhoudskosten en energiezuinig

Een klimaatplafond moet vele jaren lang betrouwbaar functioneren. Zonder mechanische onderdelen is het systeem in principe onderhoudsvrij en 100% bedrijfszeker. Dat vertaalt zich in jaarlijks zeer lage onderhoudskosten. Een Comfortplafond® wordt gecombineerd met warmtepompen en/of opslag in de grond. Hierdoor ontstaat een energiezuinig systeem, gericht op de lange termijn.

Ontdek de voordelen van een klimaatplafond

De voordelen van het klimaatplafond van Comfortplafond® nog een keer op een rij:

  • Comfortabele stralingswarmte met een zeer hoog rendement
  • Koeling zonder geluid of tocht
  • Mogelijkheid tot goede akoestiek
  • Een uiterst fraai resultaat
  • Onderhoudsvrij
  • Duurzaam en een goede investering voor de lange termijn

Meer informatie

Klimaatplafond uitgelegd

Het beste van MAT Comfort

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN