DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Akoestisch Plafond

Akoestisch Plafond

Home » MAT Comfort » Akoestisch plafond

Verbeter uw akoestisch comfort met een akoestisch plafond op maat van MAT Comfort. Wij begrijpen dat akoestiek een cruciale rol speelt in de kwaliteit van de leef- en werkomgeving. Daarom vindt u bij ons hoogwaardige akoestische plafondoplossingen die niet alleen functioneel zijn, maar ook een esthetische toevoeging zijn aan elke ruimte. Akoestische plafondoplossingen zijn uitermate geschikt voor grote gebouwen, kantoren en woningen. Comfortabel leven, werken en slapen in gebouwen begint bij geluidsabsorptie om geluid in ruimtes als prettig/comfortabel te kunnen ervaren. Wij geven u graag meer informatie over alle mogelijkheden over onze compleet geïnstalleerde naadloze akoestische plafonds.

Neem direct contact op

Geluidsabsorptie staat centraal bij een akoestisch plafond

Een akoestisch plafond is een van de beste manieren om geluidsoverlast tegen te gaan en om de akoestiek van een ruimte te verbeteren. Onze akoestische plafonds zijn ontworpen om geluidsoverlast en de nagalm te verminderen. Dit betekent dat ze perfect zijn voor elke omgeving waar sprake is van veel geluid, zoals kantoren, scholen, theaters en openbare ruimtes. Daarnaast kunnen onze akoestische plafonds ook gebruikt worden in woningen, waar ze zorgen voor een betere geluidskwaliteit en een rustiger leefklimaat. Comfortabel werken wordt bereikt door een prettige akoestiek en de warmte en koeling in een ruimte goed te regelen. De absorptiewaarde (NRC) van Comfortplafond® is 0,70 – 0,80, afhankelijk van het type isolatie.

Het Comfortplafond® zorgt voor een spraakmakend goede akoestiek via geluidsabsorptie. Harde geluiden en holle klanken worden door de opbouw en afwerking ‘opgezogen’. Bij geluidsabsorptie worden geperforeerde Comfortplafond® panelen aan de zichtzijde fabrieksmatig voorzien van een akoestisch vlies. Tevens wordt een PSA-1 folie boven de panelen opgenomen. Deze folie gaat de luchtstroming tussen de onderliggende ruimte en het plenum tegen. Een akoestisch plafondpaneel wordt daarna op de bouwlocatie afgewerkt met Coatacoustic. Deze fraaie zichtlaag behoudt de akoestische prestaties van de bovenliggende opbouw.

Verschillende structuren en kleuren

De zichtafwerking met Coatacoustic is leverbaar in de structuren “fijn” en “superfijn”. De akoestische coating kan in vrijwel alle kleuren uitgevoerd worden. De basiskleur is bij benadering RAL 9016. De akoestische plafonds zijn niet alleen fraai om aan te zien, maar ook uitermate functioneel.

Opbouw akoestisch klimaatsysteem

De totale hoogte van het klimaatplafond is ± 10 cm. De Comfortplafond®-panelen worden tegen een metal-stud frame gemonteerd. Daarop wordt een isolatielaag gelegd. Enerzijds voor de akoestiek, maar ook om de warmte/koelte alleen naar beneden te laten afstralen. In de opbouw is ruimte beschikbaar voor niet bij het systeem horende leidingen, bijvoorbeeld elektra.

Ontdek de richtlijnen

Omdat er altijd hoge esthetische en akoestische eisen worden gesteld aan de naadloze akoestische plafondplaten, volgen wij bij de voorbereiding en uitvoering de richtlijn “3.7 Verwerkingsvoorschrift voor het monteren en afwerken van naadloze akoestische plafonds”. Ons Comfortplafond® is door het erkende adviesbureau Peutz op akoestische prestaties getest.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de voordelen van een akoestisch plafond of bent u benieuwd naar de mogelijkheden in uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op! Wij staan graag voor u klaar, van het voortraject tot de uiteindelijke uitvoering.


Copyright fotografie: Fotografie Dré Wouters, The Art of Living magazine


Neem direct contact op

Het beste van MAT Comfort

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN