DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Wat is een metal stud wand?

Wat is een metal stud wand?

Home » MAT Afbouw » Wat is een metal stud wand?

Het basisproduct van MAT Afbouw is een metal stud wand. Hiermee kunnen wanden en plafonds opgebouwd worden die ruimte- en/of woningscheidend zijn. Metal stud wanden kunnen worden toegepast in zowel bestaande bouw als in nieuwbouw van woningen, fabrieken, kantoren, bioscopen en theaters.

Wat is een metal stud wand?

Een metal stud wand is een binnenwand en heeft ten eerste een ruimtescheidende functie. Daarnaast kenmerkt deze wand zich door de hoge brandwerendheid en geluidsisolatie. Daarnaast staan deze wanden bekend als snel monteerbaar en met een strakke afwerking. De wand wordt opgebouwd met behulp van koudgevormde (gezette) stalen profielen, gipskartonplaten en eventueel toegevoegd isolatiemateriaal. De wand bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Metalstud profielen (een koudgevormd stalen profiel in de vorm van een U of C);
  • Thermisch isolatiemateriaal (alleen wanneer geluids- of warmte isolatie eisen van toepassing zijn);
  • (soms) Dampdichte folie;
  • Plaatmateriaal zoals een gipsplaat, OSB of fermacelplaat;
  • Een afwerklaag.

Brand- en geluidswerend

Het grote voordeel van een deze wanden is dat deze brandwerend en geluidswerend zijn. Door het brede aanbod aan soorten gipsplaten en isolatiematerialen kunnen hoogwaardige brand- en geluidsoplossingen worden gecreëerd. Om geluidslekken te voorkomen, wordt tussen de vloer en liggers een zachte drukband aangebracht.

De toepassing

Metal stud is zeer geschikt als scheidingswand wanneer van één ruimte twee ruimtes gemaakt moeten worden. Daarnaast kan een metal stud wand ook geplaatst worden als voorzetwand om bijvoorbeeld een lelijke of scheve wand weg te werken. Maar het is ook mogelijk om leidingen weg te werken of om de voorzetwand te gebruiken als verbetering van de isolatie. 

De C- of U-profielen worden veelal op maat geproduceerd en de liggers worden vastgezet aan de bouwkundige constructies. Plafonds worden met geavanceerde ophangmaterialen, afhankelijk van de te stellen eisen, opgehangen aan de omliggende of bovenliggende constructies.

Neem contact met ons op

MAT Afbouw is gespecialiseerd in het ontwikkelen en plaatsen van metal stud systemen en is hierdoor de ideale partner wanneer u een metal stud want wil laten plaatsen. Wenst u meer informatie over het plaatsen van metal stud systemen? Neem dan contact met ons op.

Neem direct contact op

Het beste van MAT Afbouw

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN