DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Metal stud systeem

Metal stud systeem

Home » MAT Afbouw » Metal stud systeem

Het basisproduct van MAT Afbouw is het metal stud systeem. Hiermee kunnen wanden en plafonds worden opgebouwd die ruimte- en/of woningscheidend zijn. Metal stud wanden worden toegepast in bestaande bouw en in nieuwbouw van woningen, fabrieken, kantoren, bioscopen en theaters.

Wat is een metal stud systeem?

Een metal stud wand wordt opgebouwd met behulp van koudgevormde (gezette) stalen profielen, gipskartonplaten en eventueel toegevoegd isolatiemateriaal. Het systeem bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Metalstud profielen (een koudgevormd stalen profiel in de vorm van een U of C);
  • Thermisch isolatiemateriaal (alleen wanneer geluids- of warmte isolatie eisen van toepassing zijn);
  • (soms) Dampdichte folie;
  • Plaatmateriaal zoals een gipsplaat, OSB of fermacelplaat;
  • Een afwerklaag.

De toepassing van het systeem

Deze systemen zijn ideaal als scheidingswand. Zo kan één ruimte gescheiden worden tot twee ruimtes. Daarnaast kan een metal stud wand ook geplaatst worden als voorzetwand om bijvoorbeeld een lelijke of scheve wand weg te werken. Maar het is ook mogelijk om leidingen weg te werken achter een metal stud voorzetwand of om de voorzetwand te gebruiken als verbetering van de isolatie. Doordat metal stud systemen erg licht van gewicht zijn en specifieke product eigenschappen hebben, is mogelijk om ook ronde vormen te realiseren.

Brand- en geluidswerend

De C- of U-profielen worden veelal op maat geproduceerd en de liggers worden vastgezet aan de bouwkundige constructies. Plafonds worden met geavanceerde ophangmaterialen, afhankelijk van de te stellen eisen, opgehangen aan de omliggende of bovenliggende constructies. Door het brede aanbod aan soorten gipsplaten en isolatiematerialen kunnen hoogwaardige brand- en geluidsoplossingen worden gecreëerd. Om geluidslekken te voorkomen, wordt tussen de vloer en liggers een zachte drukband aangebracht.

Maak gebruik van onze services

MAT Afbouw is gespecialiseerd in het ontwikkelen en plaatsen van metal stud wanden en systemen en is hierdoor de ideale partner wanneer u een dergelijke wand wilt laten plaatsen. Wenst u meer informatie over het plaatsen van een metal stud systeem? Neem dan contact met ons op.

Neem direct contact op

Het beste van MAT Afbouw

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN