DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Klimaatsysteem

Klimaatsysteem

Home » MAT Comfort » Klimaatsysteem

MAT COMFORT; KLIMAATSYSTEEM
Met een klimaatsysteem, ook wel klimaatbeheersing genoemd, van MAT Comfort kunt u een beter klimaat in uw huis creëren. MAT Comfort is gespecialiseerd in het ontwikkelen en plaatsen van klimaatplafonds. Wij leveren eigen ontwikkelde custom made plafonds onder de merknaam Comfortplafond® die geproduceerd worden in onze eigen productiefaciliteit in Zaltbommel geproduceerd.

WERKING KLIMAATSYSTEEM
Een klimaatsysteem zorgt voor een beter klimaat binnenshuis. Klimaatbeheersing hangt samen met drie verschillende factoren: temperatuur, ventilatie en isolatie. Wanneer deze drie perfect samenhangen, ontstaat er een gezond en optimaal binnenklimaat. Door een klimaatsysteem in de vorm van een klimaatplafond toe te passen, wordt het klimaatsysteem in huis beter gemanaged. Een klimaatplafond kan namelijk zowel koelen als verwarmen als ventileren. Hierdoor ontstaat altijd de juiste temperatuur en de juiste luchtvochtigheid voor een aangenaam klimaat en een betere gezondheid.

KLIMAATPLAFOND UITGELEGD
Een klimaatplafond is een gipsplafond dat bouwkundig gemonteerd wordt op een metal-stud frame. Het gipsplafond is voorzien van (kunststof) leidingen waar afhankelijk van de gewenste temperatuur warm of koud water door heen stroomt. Dit zorgt ervoor dat het volledige plafondoppervlak als een onzichtbaar afgiftesysteem van stralingswarmte- of koelte fungeert. Hierdoor worden radiatoren en airco’s overbodig. Een klimaatsysteem heeft een aantal voor- en nadelen.

WAAROM EEN KLIMAATSYSTEEM
Een klimaatsysteem biedt vele voordelen als u een beter klimaat in uw huis wil creëren. Ten eerste is een klimaatplafond een stuk gezonder dan een airco omdat er bijna tot geen luchtcirculatie plaatsvind. Dit zorgt voor een betere gezondheid en is vooral voor mensen met een stofallergie voordelig. Daarnaast wordt met een klimaatsysteem de lucht gefilterd waardoor het vocht uit huis verdwijnt. Een hoge luchtvochtigheid kan namelijk zorgen voor ademhalingsproblemen en hoofdpijn. Een ander voordeel is dat op den duur de energiekosten zullen verminderen omdat een klimaatsysteem in huis erg energiezuinig is. Een klimaatplafond wordt namelijk gecombineerd met warmtepompen en/of een opslag in de grond. Hierdoor ontstaat een energiezuinig systeem gericht op de lange termijn. Ook wordt het dankzij een klimaatplafond eenvoudiger om te temperatuur te reguleren. Zo straalt een klimaatplafond in de winter een behaaglijke warmte uit en in de zomer juist een verfrissende koelte. Hierdoor wordt een aangenaam klimaat gecreëerd en een gelijkmatigere temperatuur, wat niet alleen bevorderlijk is voor de gezondheid, maar ook voor de productiviteit. Een klimaatsysteem is een gebruiksvriendelijke en daarnaast gezonde manier van klimaatbeheersing. Hierdoor heb je altijd een fris en gezond klimaat in huis.

LAGE ONDERHOUDSKOSTEN
Een ander voordeel van een klimaatsysteem met klimaatplafond zijn de onderhoudskosten. De onderhoudskosten van een klimaatplafond zijn namelijk zeer laag. Het systeem is namelijk nagenoeg onderhoudsvrij én 100% bedrijfszeker en betrouwbaar. Dit maakt een klimaatplafond duurzaam in zowel kosten als gebruik.

EEN KLIMAATSYSTEEM VAN MAT COMFORT
MAT Comfort is gespecialiseerd in het ontwikkelen van klimaatplafonds voor klimaatsystemen en is dan ook de ideale partner wanneer u uw woning of kantoorpand wil voorzien van klimaatplafonds. Meer informatie over de klimaatplafonds? Neem dan contact met ons op.

MEER INFORMATIE

Neem direct contact op

Het beste van MAT Groep

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN