DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Klimaatbeheersing in huis

Klimaatbeheersing in huis

Home » MAT Comfort » Klimaatbeheersing in huis

Met klimaatbeheersing in huis creëert u niet alleen een beter klimaat en daarmee een betere gezondheid, maar bespaart u ook op energiekosten. Klimaatbeheersing is namelijk zeer voordelig voor de gezondheid, met name voor mensen met een stofallergie, omdat hiermee heel eenvoudig de luchtvochtigheid en temperatuur in uw woning te beheersen is. Daarnaast zullen de energiekosten op den duur verminderen. MAT Comfort is gespecialiseerd in het ontwikkelen van klimaatplafonds en levert eigen ontwikkelde plafonds onder de merknaam comfortplafond®. Wij beschikken over een eigen productiefaciliteit in Zaltbommel waar de hoogwaardige Comfortplafond® panelen custom made worden geproduceerd.

Wat houdt klimaatbeheersing in uw huis in?

Klimaatbeheersing wordt bepaald aan de hand van drie verschillende factoren, namelijk: temperatuur, ventilatie en luchtvochtigheid. Met de juiste combinatie tussen deze drie wordt een gezond binnenklimaat gecreëerd. Een klimaatplafond zorgt voor de juiste temperatuur, waardoor de klimaatbeheersing in huis beter geregeld wordt. Met klimaatbeheersing wordt een ruimte of woning gekoeld, verwarmd of geventileerd zodat er een goede temperatuur en weinig luchtvochtigheid ontstaat.

Klimaatbeheersing in huis

 

De werking van een klimaatplafond

Maar wat is de werking van een klimaatplafond precies? Een klimaatplafond is een bouwkundig gipsplafond en wordt gemonteerd op een metal-stud frame. De gipsplaten zijn voorzien van (kunststof) leidingen waar afhankelijk van de juiste temperatuur warm of koud water door heen stroomt. Hiermee fungeert het volledige plafondoppervlak als een onzichtbaar afgiftesysteem van stralingswarmte- en koeling. Radiatoren en airco’s worden overbodig met klimaatplafonds. Een klimaatplafond zal er voor zorgen dat de ruimtes de optimale luchtvochtigheidsgraad en temperatuur hebben. Dit zorgt voor een schone lucht en een verbeterde gezondheid.

Een klimaatsysteem zorgt voor fijne temperaturen

Een klimaatplafond is zeer geschikt om een betere klimaatbeheersing in huis te creëren. Dit omdat met een klimaatplafond eenvoudig een optimaal binnenklimaat gecreëerd kan worden. In de winter straalt het klimaatplafond een behaaglijke warmte uit en in de zomer juist een verfrissende koelte. Daarnaast zorgt het klimaatplafond voor een gelijkmatigere temperatuur, wat gunstig is voor een aangenaam klimaat en de productiviteit stimuleert. Dit managen wordt ook wel “klimaatbeheersing” genoemd. Het grote voordeel van een klimaatplafond ten opzichte van een airco is dat dit op een geruisloze en tochtvrije manier gebeurd. Daarnaast is een klimaatplafond ook een stuk gezonder dan een airco, omdat een klimaatplafond vrijwel geen luchtcirculatie kent. Met name voor mensen met een stofallergie is dit zeer voordelig. Kortom, een klimaatsysteem is de perfecte manier voor klimaatbeheersing in huis.

Betrouwbaar, lage onderhoudskosten en energiezuinig

Een klimaatplafond is erg energiezuinig en de onderhoudskosten zijn daarnaast zeer laag. Zonder mechanische onderdelen is dit klimaatsysteem namelijk zo goed als onderhoudsvrij én 100% bedrijfszeker en betrouwbaar. Dit vertaalt zich in zeer lage onderhoudskosten. Ook zorgt een klimaatsysteem voor energiebesparing in huis, omdat de energiekosten op den duur zullen verminderen, omdat een klimaatplafond gecombineerd wordt met warmtepompen en/of opslag in de grond. Hierdoor ontstaat een energiezuinig systeem dat gericht is op de lange termijn.

Geluidsabsorptie bij wonen, slapen en werken

Het klimaatplafond van MAT Comfort leent zich bij uitstek voor geluidsabsorptie en -isolatie. En dus voor spraakmakend goede akoestiek! Prettig geluid in de ruimtes en géén geluid dat daaruit “ontsnapt”. Privacy, samen met het algehele gevoel van comfort tijdens wonen, slapen en werken.

De voordelen van klimaatbeheersing in uw woning op een rij

De klimaatplafond details nog een keer op een rij:

  • Comfortabele stralingswarmte met een zeer hoog rendement
  • Koeling zonder geluid of tocht
  • Mogelijkheid tot goede akoestiek
  • Een uiterst fraai resultaat
  • Onderhoudsvrij en gebruiksvriendelijk
  • Duurzaam en een goede investering voor de lange termijn

Kom met ons in contact

Wilt u het klimaat in uw ruimte optimaal beheersen? Dan is ons klimaatsysteem precies wat u zoekt voor uw huis. Neem contact met ons op voor meer informatie over de oplossingen van MAT Groep en voor advies op maat betreft uw specifieke situatie. Wij staan graag voor u klaar!

Meer informatie

 

Neem direct contact op

Het beste van MAT Groep

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN