DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Duurzaam plafond

Duurzaam plafond

Home » MAT Comfort » Duurzaam plafond

Wij bieden klimaatplafonds aan als oplossing voor een duurzaam plafond in uw kantoor of pand. MAT Comfort is gespecialiseerd in het ontwikkelen van klimaatplafonds en levert eigen ontwikkelde duurzame plafonds onder de merknaam comfortplafond®. Wij beschikken over een eigen productiefaciliteit in Zaltbommel waar de hoogwaardige Comfortplafond® panelen custom made worden geproduceerd.

Wat is een duurzaam plafond?

Een klimaatplafond is een bouwkundig gipsplafond dat gemonteerd wordt op een metal-stud frame. De gipsplaten zijn voorzien van (kunststof) leidingen waar afhankelijk van de juiste temperatuur warm of koud water door heen stroomt. Hierdoor fungeert het volledige plafondoppervlak als een onzichtbaar afgiftesysteem van stralingswarmte- of koelte en radiatoren en airco’s worden overbodig met klimaatplafonds.

De duurzame werking van een klimaatplafond

De werking van een klimaatplafond heeft ontzettend veel voordelen op gebied van duurzaamheid.. Ten eerste creëert u een beter klimaat in uw kantoor en daarmee een betere gezondheid. Ook is een klimaatplafond een stuk gezonder dan een airco, omdat een klimaatplafond vrijwel geen luchtcirculatie kent. Dit is met name voordelig voor mensen met een stofallergie. Daarnaast zullen op den duur de energiekosten verminderen omdat een klimaatplafond erg energiezuinig is. Dit komt doordat een klimaatplafond gecombineerd wordt met warmtepompen en/of opslag in de grond. Hierdoor ontstaat een energiezuinig systeem dat gericht is op de lange termijn. Daarnaast straalt een klimaatplafond in de winter een behaaglijke warmte uit en in de zomer juist een verfrissende koelte. Dit stimuleert de productiviteit en ook nog eens een duurzame toekomst

Onderhoud klimaatplafond

Het onderhoud van een klimaatplafond is zeer eenvoudig. Zonder mechanische onderdelen is dit systeem namelijk zo goed als onderhoudsvrij én 100% bedrijfszeker en betrouwbaar. Als laatste is het klimaatplafond van MAT Comfort zeer geschikt voor geluidsabsorptie en -isolatie. En dus voor spraakmakend goede akoestiek! Prettig geluid in de ruimtes en géén geluid dat daaruit “ontsnapt”. Dit biedt privacy, samen met het algehele gevoel van comfort tijdens wonen, slapen en werken.

Kies voor ons milieuvriendelijke plafond

MAT Comfort is gespecialiseerd in het ontwikkelen van een duurzaam plafond en is dan ook de ideale partner wanneer u uw woning of kantoorpand wilt voorzien van onze eigen klimaatplafonds. Meer informatie over de klimaatplafonds? Neem dan contact met ons op.

MEER INFORMATIE

Neem direct contact op

Het beste van MAT Groep

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN