DIRECT CONTACT?
BEL ONS: (0418) 58 70 70

Comfortplafond

Comfortplafond

Home » MAT Comfort » Comfortplafond

Een comfortplafond is een speciaal door MAT Groep ontwikkeld klimaatplafond, geschikt voor zowel particuliere als zakelijke locaties. Dit type plafond biedt vele voordelen en MAT Groep is hier dan ook gespecialiseerd in. Wij beschikken over een eigen productiefaciliteit in Zaltbommel waar de hoogwaardige Comfortplafond® panelen custom made worden geproduceerd.

Wat is een comfortplafond?

Een comfortplafond wordt ook wel een klimaatplafond genoemd en is een bouwkundig gipsplafond en reguleert het klimaatsysteem. Dit gipsplafond wordt gemonteerd op een metal-stud frame. De gipsplaten worden voorzien van (kunststof) leidingen waar afhankelijk van de gewenste temperatuur warm of koud water door heen zal stromen. Hierdoor fungeert het volledige plafondoppervlak als een onzichtbaar afgiftesysteem van stralingswarmte- of koelte en radiatoren en airco’s worden overbodig met klimaatplafonds. Dankzij de werking van het klimaatplafond kan het binnenklimaat beter beheerst worden en hangen de temperatuur, ventilatie en isolatie op de juiste manier samen. Op deze manier ontstaat er een gezond en optimaal binnenklimaat met in de winter een behaaglijke warmte en in de zomer een verfrissende koelte.

De voordelen van een comfortplafond

Een comfortplafond, oftwel een klimaatplafond, biedt vele voordelen. Als eerste zorgt een dit plafond dus voor een beter klimaat in huis. Daarnaast is een dit klimaatsysteem beter voor de gezondheid, zeker voor mensen met een stofallergie, omdat er bijna tot geen luchtcirculatie is. Ook bevorderd dit de productiviteit. Daarnaast heeft een dit plafond weinig onderhoud nodig omdat het systeem zo goed als onderhoudsvrij is. Hierdoor zijn de onderhoudskosten laag. Ook de energiekosten zullen op den duur verminderen omdat een klimaatplafond erg energiezuinig is. Dit komt doordat het plafond gecombineerd wordt met warmtepompen en/of opslag in de grond. Hierdoor ontstaat een energiezuinig systeem dat gericht is op de lange termijn. Als laatste zorgt een comfortplafond voor geluidsabsorptie en -isolatie. Dit zorgt niet alleen voor een prettig geluid in de ruimtes, maar geluid kan ook niet uit de ruimte ‘ontsnappen’.

Kies voor onze oplossingen

MAT Comfort is gespecialiseerd in het ontwikkelen van comfortplafonds en is dan ook de ideale partner wanneer u uw woning of kantoorpand wilt voorzien van een klimaatsysteem. Heeft u behoefte aan meer informatie over onze oplossingen? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Neem direct contact op

Het beste van MAT Groep

Wilt u ook onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto's en het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Abonneer nu
MAT Groep logo

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN

TOONAANGEVEND (AF)BOUWEN AAN DE RUIMTE VAN MORGEN